Her går kinesisk mafia løs på demonstranter i Hongkong

Raseriet sydet i Hongkong mandag over et voldelig angrep på demonstranter på en metrostasjon og inne i lokaltog.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sykehuskilder opplyser at 45 mennesker ble skadd, og at tilstanden er kritisk for en mann etter hendelsen søndag kveld.

Triadene

Ifølge Reuters var det medlemmer av den kinesiske mafiaen – Triadene – som angrep demokratidemonstrantene som var på vei hjem etter søndagens demonstrasjoner.

Se video øverst!

Gjenger med menn i hvite T-skjorter angrep demonstrantene med køller, stokker og metallrør.

Video på Facebook viser folk som skriker mens mennene slår løs på dem og på journalister på Yuen Long-stasjonen og inne i forstadstog. På gulvet var det store blodpøler.

Skilt fra Kina

Noen av mennene ble filmet da de forlot åstedet i biler med skilt fra Fastlands-Kina.

Mennene i hvite skjorter og masker er trolig medlemmer av dem kinesiske mafianen Triadene. REUTERS/Tyrone Siu
Mennene i hvite skjorter og masker er trolig medlemmer av dem kinesiske mafianen Triadene. REUTERS/Tyrone Siu Foto: Tyrone Siu

Politiet i Hongkong ble i ettertid sterkt kritisert for å ha drøyd en time med å komme, trass i at desperate mennesker ringte etter hjelp, og for deretter ikke å ha pågrepet voldsmennene som hang i området til langt ut på natten.

Angrep Kina-kontor

Tidligere på dagen brukte politiet tåregass for å spre demonstranter som hadde samlet seg utenfor bygget der Beijings representanter har sine kontorer.

Demonstrantene kastet egg på huset og malte graffiti på veggene.

Hundretusener av demokratiaktivister marsjerte søndag gjennom Hongkongs gater i den seneste av en lang rekke massedemonstrasjoner. Demonstrantene kjemper mot et planlagt kriminalsamarbeid og utleveringsavtale med Kina, som de hevder setter livet til politiske aktivister i fare.

Mandag publiserte det statlige nyhetsbyrået Nye Kina i Beijing en leder der de sterkt fordømte søndagens demonstrasjoner, ikke minst hærverket mot det offisielle kinesiske representasjonskontoret.

(©NTB/TV 2)