US President Donald Trump answers a reporters question while awaiting the arrival of  Dutch Prime Minister Mark Rutte at the West Wing of the White House in Washington, DC on July 18, 2019. (Photo by MANDEL NGAN / AFP)
ARRESTERT: Rapper A$AP Rocky ble pågrepet i Stockholm 4. juli.

Trump har snakket med Löfven:

– Tilbød meg å betale ASAP Rockys kausjon

Donald Trump skriver på Twitter at han har tilbudt seg å personlig garantere for kausjonen til rapperen ASAP Rocky. Men i det svenske rettssystemet brukes ikke kausjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

4. juli ble den amerikanske rapperen Rakim Myers, best kjent som ASAP Rocky, pågrepet i Sverige, mistenkt for grov mishandling.

Siden da har han sittet i varetekt.

Saken har fått stor oppmerksomhet i USA, noe som til slutt har fått president Donald Trump til å blande seg inn i saken.

Fredag skrev han på Twitter at han ville ringe «den svært talentfulle statsministeren i Sverige» for å se hva han kunne gjøre med situasjonen.

Trump vil hjelpe

Lørdag ettermiddag skriver Trump på Twitter at han har snakket med Sveriges statsminister Stefan Löfven, som forsikret den amerikanske presidenten om at Myers vil få rettferdig behandling i det svenske rettssystemet.

– På samme måte forsikret jeg han om at det ikke er noen fare for at A$AP rømmer og tilbød å personlig garantere for hans kausjon eller et alternativ, skriver Trump på Twitter.

Videre skriver han at de to vil fortsette samtalene og at de vil snakke sammen igjen i løpet av de to neste døgnene.

Trumps Twitter-melding har vakt oppmerksomhet, flere påpeker at Sverige ikke har noen kausjonsordning.

Sveriges statsminister sier det er positivt at Donald Trump engasjerer seg for rapperen ASAP Rocky, men sier det er uaktuelt å gripe inn i rettsprosessen.

Til svenske DN bekrefter Löfvens pressesekretær at han hadde en telefonsamtale på rundt 20 minutter med Trump.

Kjendiser raser

Rapperen ble arrestert i Stockholm rett etter at han hadde opptrådt på den svenske hiphop-festivalen «SMASH» på Olympiastadion.

Totalt fire personer ble pågrepet etter voldshendelsen, som nettstedet TMZ skal ha fått tak i en video av.

Trump tok tak i situasjonen etter at en rekke kjendiser, blant dem SnoopDogg og Kim Kardashian West, har tatt til orde for å få rapperen hjem til USA.

Blant flere hundre tusen som har skrevet under på en kampanje til støtte for Myers, er også kjendiser som Jada Pinkett Smith, Cara Delevigne og Michael B. Jordan.

– Like for loven

Sveriges utenriksminister Margot Wallström har imidlertid understreket at regjeringen ikke blander seg i slike saker.

– I Sverige er det rettsvesenet som håndterer slike ærender. Jeg har full tiltro til dem, sa hun til det svenske nyhetsbyrået TT fredag.

– Vi som ministere skal ikke blande oss i hvordan man skal dømme eller håndtere de som sitter fengslet i Sverige, sa utenriksministeren videre.

Statsminister Stefan Löfven sier ifølge Expressen at regjeringen verken kan eller vil forsøke seg på å påvirke påtalemyndighet eller domstoler, og understreker lørdag at «alle er like for loven».