Mann med vingedrakt funnet død på 1500 meters høyde

En mann som hoppa i vingedrakt i Møre og Romsdal ble funnet omkommet på 1500 meters høyde.

Mannen er av utenlandsk opprinnelse, og ble funnet på ca 1500 meters høyde, skriver politiet på Twitter.

Han ble funnet klokken 06.00. Mannen har hoppet mellom Langrabbpiken og Storkalkinn.

–Vi fikk melding av venner av omkomne som var bekymra over at det kunne ha skjedd en ulykke. Vi ble varsla i natt, da hopperen ikke hadde tatt kontakt med de igjen, opplyser Sindre Molnes, operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt til TV 2.

Politiet ble varslet av venner av hopperen i 03.00 tiden natt til fredag.

– Det ble iverksatt en redningsaksjon i morgentimene fredag. Klokka 06.00 ble han bekreftet omkommet på stedet, sier Molnes.

Etterforskning

Politiet opplyser til NTB at det ikke er klart når en eventuell obduksjon vil gjennomføres. De har iverksatt etterforskning av ulykken.

– Han er fraktet ned fra fjellet. Vi jobber med bekreftelse av identitet og varsling av familien. Vi vil også gjennomføre avhør av dem som har informasjon om saken for å klargjøre hva som har skjedd, sier operasjonslederen.

Basehopping ble gjort lovlig i Norge i 2000 etter at det ble innført strenge sikkerhetsforskrifter. Men det har vært flere dødsfall etter mislykkede hopp fra fjell i Sunndal og området rundt de siste årene, skrev Adresseavisen i fjor etter at en 33-åring fra Trøndelag døde etter et basehopp med vingedrakt fra fjellet Gammelurkollen 30. juli.

Flere dødsulykker i området

Langrabbpiggen, hvor den utenlandske mannen ble funnet fredag, nevnes som et av de mest populære stedene for basehopping i Norge. 14. august 2007 døde australske Stephen «Stevo» Richard Anderton (28) etter et hopp fra derfra.

Nabofjellet Hårstadnebba er også et populært sted som har vært rammet av flere dødsulykker; 13. juni 2011 mistet den newzealandske basehopplegenden Ted Rudd livet etter et mislykket hopp, mens moldenser Tore Lillebostad (42) omkom 24. oktober 2002.

8. august 2016 døde en amerikansk basehopper etter et hopp fra Katthammeren i nabodalen Eikesdalen. Tre dager senere ble 38 år gamle Olivier Damien Gonthier funnet død like nedenfor Hårstadnebba i Litldalen etter et hopp fra fjellet i Sunndal.

Hittil i år er det kun meldt om én dødsulykke. Fredag 7. juni døde en 27 år gammel mann fra Sveits i en basehoppulykke i Stryn. Mannen foretok basehopp med vingedrakt fra fjellet Marsåhyrna ved Flo i Stryn, men havnet i Oppstrynsvatnet under landing.

Mer innhold fra TV 2