This undated handout photo obtained July 11, 2019 courtesy of the New York State Sex Offender Registry shows Jeffrey Epstein. - Epstein, 66, was charged on jULY 8, 2019 by prosecutors in New York with one count of sex trafficking of minors and one count of conspiracy to commit sex trafficking of minors. 
Those charges carry a maximum of 45 years in prison. According to prosecutors, Epstein sexually exploited dozens of underage teen girls at his homes in Manhattan and Palm Beach, Florida, between 2002 and 2005. Some were as young as 14. (Photo by HO / New York State Sex Offender Registry / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT

overgrepssak ryster usa – kvinne står fram:

– Jeg var livredd og sa «stopp, vær så snill og stopp!»

Overgrepssaken mot milliardær Jeffrey Epstein ryster USA. Nå står Jennifer Araoz (32) frem og sier at han voldtok henne da hun var 15 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske forretningsmannen Jeffrey Epstein (66) står tiltalt for å ha fått jenter ned i 14-årsalderen til å delta i seksuelle handlinger.

Mandag møtte han i retten og erklærte seg ikke skyldig.

Forretningsmannen ble arrestert på Teterboro flyplass i New Jersey lørdag. Samme dag tok FBI-agenter seg inn i milliardærens bolig på Manhattan i New York. Der ble det funnet bilder av nakne jenter.

66-åringen er anklaget for å drive sexhandel med jenter helt ned i 14-årsalderen, mellom 2002 og 2005.

Epstein bygget sin formue ved å forvalte andre milliardærers formuer, og har et bredt nettverk med mektige venner som Donald Trump og Bill Clinton.

Allerede i 2006 var han i FBIs søkelys for lignende forhold, men da endte etterforskningen i en omstridt avtale som ga Epstein immunitet mot at han sonet 13 måneder i fengsel. Avtalen ble ikke mindre omstridt av at statsadvokat Alexander Acosta omgjorde fengselsstraffen til samfunnstjeneste.

I dag er Acosta arbeidsminister i Donald Trumps regjering, og har allerede møtt på problemer i forsøket på å forklare sin rolle.

Presset til massasje

Nå står en ny kvinne fram og hevder at milliardæren voldtok henne da hun var 15 år gammel.

I et eksklusivt intervju med NBC News Today på onsdag sier Araoz at hun ble rekruttert til å gi Epstein massasjer tilbake i 2001.

Det hele startet da en ung kvinne kontaktet henne utenfor skolen hennes i New York høsten 2001. Da var Araoz 14 år.

Kvinnen var ifølge Araoz vennlig og nysgjerrig, og de to begynte å prate sammen. Etter hvert begynte kvinnen å fortelle om en rik og snill mann som bodde like i nærheten.

Det var første gang Araoz hørte navnet til Jeffrey Epstein.

Noen uker etter at de først møttes tok kvinnen Araoz med til Epsteins leilighet på Manhattan.

– De første gangene bare pratet vi sammen. Jeg fortalte ham om min drøm om å bli en skuespiller på Broadway, og om min far som døde av AIDS da jeg var 12, sier Araoz.

FØLER SKYLD: – Hvis jeg hadde turt å stå fram tidligere, så hadde kanskje andre jenter sluppet å gå gjennom det samme, sier Jennifer Araoz til NBC. Foto: NBC NEWS/TODAY
FØLER SKYLD: – Hvis jeg hadde turt å stå fram tidligere, så hadde kanskje andre jenter sluppet å gå gjennom det samme, sier Jennifer Araoz til NBC. Foto: NBC NEWS/TODAY

Under de første besøkene var kvinnen som først tok kontakt med Araoz med. Men på det første besøket uten kvinnen, tok Epstein Araoz med på en omvisning leilighet, som til slutt endte opp i et eget massasjerom.

Der skal hun ha blitt presset til å gi Epstein en massasje.

– Ta av deg undertøyet og sett oppå meg

Det kommende året returnerte Araoz til massasjerommet gjentatte ganger. Der skal hun ha blitt manipulert til å gi milliardæren en massasje kun iført undertøy. På slutten av massasjen skal Epstein ha snudd seg rundt og onanert seg selv til ejakulasjon. Araoz fikk betalt 300 dollar for hver gang hun gjorde dette.

– Jeg var 14 år. Hva i helvete vet man når man er så ung? Jeg var også redd for at han ville bli sint hvis jeg ikke gjorde som han ville, sier Araoz.

Høsten 2002 gikk imidlertid vondt til verre. Da ba Epstein Araoz om å ta av seg undertøyet, og sette seg oppå ham.

– Jeg sa at jeg ikke ville. Han tvang meg opp på bordet og jeg gjorde det han sa. Jeg var livredd og sa «stopp, vær så snill og stopp!». Men det gjorde han ikke, sier Araoz.

Araoz returnerte aldri til Epsteins leilighet etter det, selv om hans ansatte fortsatte å ta kontakt med henne. Hun sluttet også å gå på skolen, ettersom den lå i samme nabolag som Epsteins leilighet.

– Jeg føler meg skyldig

Araoz er ikke i tvil om at det var en voldtekt hun hadde opplevd.

– Han voldtok, og visste nøyaktig hva han gjorde. Jeg tror ikke han brydde seg, sier hun.

I år er det 17 år siden voldtekten fant sted. Araoz angrer på at hun ikke stod fram tidligere.

– Det som sårer enda mer er at hvis jeg ikke hadde vært redd for å stå fram før, så kanskje han ikke hadde fått gjort det samme mot andre jenter. Jeg føler meg veldig skyldig for det, selv i dag, sier hun.

Araoz ønsker selv ikke å gå gjennom en rettsprosess, men sier at det å stå fram er hennes måte å få rettferdighet på.

– Det tærer på å gjøre dette, men dette gir meg også muligheten til å slippe denne byrden. Jeg føler meg modig og sterk, mer enn noen gang nå, sier hun.

– Enormt nettverk med mindreårige ofre

Araoz er ikke den eneste som skal ha blitt presset til å gjennomføre nakenmassasjer – ifølge tiltalen lokket han flere yngre jenter til å delta i seksuelle handlinger, hvorpå han betalte dem hundrevis av dollar i kontanter.

Tiltalen forteller også at flere av Epsteins ansatte bidro i sexhandelen, blant annet ved å gjøre avtaler på forretningsmannens vegne. Blant annet heter det:

«Epstein reiste hyppig fra New York til Palm Beach med privatfly, hvor en ansatt eller medarbeider på forhånd ville forsikre om at mindreårige ofre var tilgjengelige for møter ved hans ankomst i Florida».

Ofrene har angivelig blitt invitert til Epsteins eiendommer for å gi massasjer mens de var helt eller delvis nakne. I tiltalen heter det også at massasjene ville bli stadig mer seksuelle av natur og at de som regel inkluderte én eller flere seksuelle handlinger.

Aktoratet mener Epstein var fullstendig klar over at flere av jentene var mindreårige fordi de fortalte han hvor gamle de var. Han skal også ha betalt jenter for å hjelpe til med å skaffe nye ofre.

– På denne måten skapte Epstein et enormt nettverk av mindreårige ofre for ham til å utnytte seksuelt, sier aktoratet.

Torsdag foreslo Epsteins advokater at milliardæren slipper å sitte fengslet fram til rettssaken starter, i bytte mot at han blir elektronisk overvåket, betaler en betydelig garantisum med sikkerhet i hans Manhattan-bolig, og at han avregistrerer og setter på bakken sin private jet, melder CNN.

Forslaget er ventet å møte mye motbør fra aktoratet, som allerede har bedt om at Epstein blir fengslet uten mulighet for å bli løslatt på kausjon.