BESTEVENNER I TI ÅR: Rubi Chantel Løken har hatt chihuahuaen Leah i over ti år. Tirsdag formiddag ble Leah sparket i hjel av en raner i parken på St. Hanshaugen.
BESTEVENNER I TI ÅR: Rubi Chantel Løken har hatt chihuahuaen Leah i over ti år. Tirsdag formiddag ble Leah sparket i hjel av en raner i parken på St. Hanshaugen. Foto: Privat

Hunden Leah (10) ble sparket i hjel: – Det er helt uvirkelig

Politiet i Oslo leter etter en mann etter at hunden Leah ble sparket til døde under et ran.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen skjedde på St. Hanshaugen, der en person var ute og luftet chihuahuaen Leah.

Hundens eier, Rubi Chantel Løken, forteller til TV 2 at det var en kompis av henne som luftet Leah tirsdag formiddag.

– Det jeg har fått forklart er at han som luftet hunden min ble ranet i parken på St. Hanshaugen. Leah skal ha bjeffet da han ble ranet, og da sparket raneren til henne i hodet to ganger slik at hun døde, sier hun.

Døde av skadene

Leah fikk knust kraniet og fikk brudd i nakken. Hun døde senere av skadene hos dyreklinikken. Rubi ankom klinikken rett etter at hun ble erklært død av veterinærene.

– Jeg forstår ikke hvordan noen mennesker kan gjøre noe sånt. Leah var jo ikke en farlig hund som skulle forsvare offeret. Hun veide én kilo, sier hun og legger til:

– Jeg har hatt henne i ti år, og det er første gang jeg låner henne vekk. Det og da få beskjed om at noen har sparket henne ihjel, det er helt uvirkelig, sier hun.

DØDE AV SKADENE: Den ti år gamle chihuahuaen Leah døde av skadene hun fikk påført tirsdag formiddag. Nå leter politiet etter gjerningsmannen. Foto: Privat
DØDE AV SKADENE: Den ti år gamle chihuahuaen Leah døde av skadene hun fikk påført tirsdag formiddag. Nå leter politiet etter gjerningsmannen. Foto: Privat

Rubi forteller at hun er takknemlig for hjelpen hun har fått fra politiet.

– Politiet tok raskt tak i saken og kom til dyreklinikken etterpå. De tok veldig godt vare på oss og satte i gang et søk. Men det betyr ikke at jeg får Leah tilbake. Jeg håper at de kan finne ut hvem som har gjort det.

Får massiv støtte

Noen timer etter at hendelsen skjedde, delte Rubi historien på Facebook. Innlegget har allerede blitt delt nærmere 1000 ganger, og kommentarfeltet florerer av støtteerklæringer og sinte hundeelskere.

Rubi forteller at hun delte hendelsen av flere årsaker.

– Jeg synes det er viktig at folk må få vite hva som skjer. Dette er en påminnelse om at du vet aldri hva som skjer, eller hvor lang tid du har med dyrene. Jeg har også masse venner som pleier å være i parken, og kanskje de har sett noe slik at vi kan få tatt han som har gjort dette, sier hun.

Søker etter gjerningsmann

Også politiet bekrefter hendelsen overfor TV 2.

– Klokken 11.30 fikk politiet melding fra moren til fornærmede at fornærmede er på en dyreklinikk etter at en hund ble sparket til døde, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Sven Christian Lie, til TV 2.

Da politiet tar kontakt med fornærmede viser seg at det er dreier seg om et ran og at personen skal ha sparket mot fornærmede og hunden, ifølge operasjonslederen.

Politiet har anmeldt forholdet. Per nå er det ingen personer som er pågrepet i saken.

– Når saken er opprettet vil det skje en etterforskning. Så vil vi forsøke å finne en mistenkt i saken, sier Lie og fortsetter:

– Dette ser vi svært alvorlig på, og denne type oppførsel er absolutt ikke greit. Denne saken vil etterforskes, konstaterer han.

Politiet søker nå etter en mørkhudet mann i 35-40 årene. Mannen skal være cirka 180 centimeter høy, og var ikledd en brun genser, mørk olabukse og svarte sko.