En kvinne på 32 år og ei jente på seks år, som også var i bilen, er kjørt til sykehus. De skal være utenfor livsfare, skriver Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding lørdag kveld.

Det var i 11-tiden politiet fikk melding om at en personbil og et tog på Letbanen hadde kollidert i Norddjurs kommune på Midtjylland.

Dansk politi foretar nå undersøkelser for å forsøke å få klarhet i hva som var årsaken til ulykken.

– Skal ikke skje

Årsaken til ulykken er ikke kjent. Blinkende lys og klokker ved overgangen skal varsle bilister før toget kommer. Teknikere jobbet lørdag ettermiddag med å undersøke om dette systemet virke, ifølge lokalavisen Aarhus

Den danske transportministeren Benny Engelbrecht sier til DR at slike ulykker ikke bør kunne skje i Danmark.

– Mine tanker er hos de omkomne, skadde og deres pårørende. Togsikkerheten er svært høyt i Danmark, og derfor bør ikke slike ulykker kunne skje, sier Engelbrecht.

TV 2 har vært i kontakt med UD, som sier at de er kjent med ulykken. UD ønsker ikke å kommentere saken ytterligere. Sør-Øst politidistrikt bekreftet lørdag ettermiddag overfor TV 2 at pårørende var blitt varslet.

Skulle installere bom

Det er det ikke noen bom ved baneovergangen, men Banedanmark, som drifter jernbanenettet i Danmark, jobber med å installere et bomsystem ved overgangen, ifølge TV 2 Østjylland.

– Overgangen er sikker. Det er ikke uvanlig at det ikke er bomanlegg. Vi skal nå finne ut av om lysanlegget har fungert, sier direktør Michael Borre for Aarhus Letbane.

– Det er en tragisk ulykke, som vi selvfølgelig ville vært foruten, sier Borre.

Bilder fra ulykkesstedet viser at bilen ligger på siden på toglinjen, flere meter fra veien.

Strekningen der ulykken skjedde åpnet i slutten av april.

Politiinspektøren sier at ulykken blir etterforsket, og at det lørdag ettermiddag gjøres undersøkelser av havarikommisjonen, som er standard ved en slik ulykke.

Ingen passasjerer på toget kom til skade, ifølge politiet.

Åpnet i april

Trustrup, hvor ulykken inntraff, ligger 13 kilometer sørvest for Grenaa, som er endestasjon på letbanestrekningen, som går fra Aarhus til Grenaa.

Strekningen der ulykken skjedde åpnet i slutten av april. Ifølge lokalavisen Aarhus er det ikke noen bom som går ned ved baneovergangen når toget kommer, men det er blinkende lys ved overgangen.

Ifølge en nabo hadde lysanlegget sviktet de siste dagene.

– Det er ikke lenge siden jeg opplevde det, sier Mike Klemmensen til dansk TV 2.

Han sier man har dårlig sikt når man kommer fra den ene siden av overgangen.

– Et hus sperrer sikten på den ene siden, og et tre på den andre, sier han. Da må man stole på lyset, sier han.

32 dødsulykker på 10 år

Dansk letbane kan sammenlignes med bybanen i Bergen, og er en sporvei som i stor grad kjører atskilt fra annen trafikk.

Ifølge det danske fagbladet Ingeniøren er planoverganger hovedårsaken til alvorlige jernbaneulykker i Danmark, og ifølge dem mistet 32 personer livet i denne type ulykker i perioden 2009 frem til april 2019.