DESIGNERPRINS: Khalid al-Qasimi (39) var sønnen til sjeik Sultan bin Mohammed al-Qasimi av De forente arabiske emirater, men hadde også sitt eget designermerke. Her er han avbildet under et av sine designershow i 2013.
DESIGNERPRINS: Khalid al-Qasimi (39) var sønnen til sjeik Sultan bin Mohammed al-Qasimi av De forente arabiske emirater, men hadde også sitt eget designermerke. Her er han avbildet under et av sine designershow i 2013. Foto: Francois Guillot/AFP

Prins (39) funnet død under mystiske omstendigheter

Prins Khalid al-Qasimi (39) ble mandag funnet død i sin egen leilighet i London. Fortsatt vet ikke politiet hva dødsårsaken er.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet ble kalt ut til prinsen og motedesignerens leilighet i Knightsbridge-området rundt klokken 10.30 mandag formiddag da de fikk melding om et plutselig dødsfall.

Der ble en mann i slutten av 30-årene funnet omkommet. Britiske medier meldte tidlig at det skulle være snakk om prinsen, og tirsdag kom bekreftelsen på dødsfallet fra emiratet Sharjah.

al-Qasimi var sønnen til sjeik Sultan bin Mohammed al-Qasimi av Sharjah.

Resultatløs obduksjon

Onsdag ble det holdt begravelsesbønner i hele emiratet for den avdøde prinsen, og det tre dagers sørgeperiode også ble innledet. Tusenvis tok til gatene da al-Qasimis begravelse skulle markeres.

Faren har også delt en rekke bilder og videoer av bønnene på Instagram, og endret profilbildet til et bilde av sønnen.

BEGRAVELSE: I dette bildet sluppet onsdag overværer al-Qasimis far, sjeik Sultan bin Mohammed al-Qasimi (nummer tre fra venstre), sin sønns begravelse.
BEGRAVELSE: I dette bildet sluppet onsdag overværer al-Qasimis far, sjeik Sultan bin Mohammed al-Qasimi (nummer tre fra venstre), sin sønns begravelse. Foto: AFP / Handout

Politiet har så langt ikke klart å finne noen forklaring på al-Qasimis dødsfall. Det ble gjennomført en obduksjon tirsdag for å avdekke dødsårsaken, men den ga ikke noe svar.

al-Qasimi var den siste overlevende sønnen til sjeiken av Sharjah, men flyttet til London allerede da han var ni år gammel.

Han ble først utdannet ved Tonbridge School der han fikk et kunststipend. Deretter studerte han ved University College London, før han studerte kunst ved Central Saint Martins kunstskole i London.

– En stor filosof

I 2008 lanserte han sitt eget klesmerke Qasimi. Dødsfallet hans kommer kun noen få uker etter at han var til stede på London Fashion Week.

– Designverdenen har mistet en stor filosof og kunstner, og vi ber om at privatlivet til familien, hans team og merket blir respektert i denne tøffe tiden, står det i en uttalelse fra Qasimi.

I uttalelsen står det også at dødsfallet kom uventet på dem, men heller ikke de bidrar med mer informasjon rundt dødsfallet.

Til BBC sier en ikke navngitt venn av den avdøde prinsen at al-Qasimi var svært smart og talentfull, og at han var utrolig lidenskap for arbeid med menneskerettigheter.

– Han elsket livet og var veldig utadvendt. Han var også veldig snill og generøs. Han brydde seg ikke noe særlig om ego – han kunne ha brydd seg, men gjorde det ikke, sier vennen.