DØDSYLUKKE: Den var i Akasia barnehage i Bergen at gutten (1) ble hengende fast i en barnevogn, med en stropp rundt halsen, 3. januar i år.
DØDSYLUKKE: Den var i Akasia barnehage i Bergen at gutten (1) ble hengende fast i en barnevogn, med en stropp rundt halsen, 3. januar i år. Foto: NTB scanpix

Ettåring døde i barnehage – straffesaken henlegges

En ettåring døde i januar etter at han falt ut av barnevognen og ble hengende fast i en stropp rundt halsen. Statsadvokaten henlegger nå straffesaken, men ilegger barnehagen en foretaksstraff på 750.000 kroner.

3. januar i år rykket politi og ambulanse ut til Akasia barnehage i Birkelundsbakken i Bergen.

En ett år gammel gutt, som lå og sov i barnehagen, hadde falt ut av barnevognen og ble hengende fast med en festestropp rundt halsen.

Ansatte i barnehagen satte i gang livreddende førstehjelp av gutten med en gang ulykken ble oppdaget.

Da helsepersonell kom til stedet var gutten i live, men bevisstløs.

Døde etter tre uker

Gutten lå kritisk skadet på Haukeland sykehus i tre uker, før han døde 25. januar.

I slutten av mars var saken ferdig etterforsket av politiet, og ble deretter sendt videre til statsadvokaten.

Statsadvokaten har nå besluttet å henlegge straffesaken mot en en ansatt i barnehagen etter bevisets stilling, samt besluttet å henlegge straffesaken mot to personer i ledelsen i Akasia Barnehage AS som intet straffbart forhold.

Statsadvokaten har besluttet å ilegge Akasia Barnehage AS foretaksstraff på 750.000 kroner.

– Skyldes neppe aktsom handling

Advokat Torbjørn Kolås Sognefest, som er bistandsadvokat for guttens foreldre, opplyser til TV 2 at foreldrene akkurat har fått vite om henleggelsen.

– Det skyldes neppe aktsomme handlinger at deres ett år gamle sønn døde i barnehagen 3. januar, da han ble kvalt av sitt eget selefeste. Utover det har foreldrene ingen kommentar til henleggelsen, skriver Kolås Sognefest i en melding til TV 2.