MØTT MED PEPPERSPRAY: Demonstranter roper slagord i Harcourt Road utenfor regjeringsbygningen i Hongkong. Opprørspoliti tok i bruk pepperspray og køller mot demonstrantene. (Photo by Philip FONG / AFP)
MØTT MED PEPPERSPRAY: Demonstranter roper slagord i Harcourt Road utenfor regjeringsbygningen i Hongkong. Opprørspoliti tok i bruk pepperspray og køller mot demonstrantene. (Photo by Philip FONG / AFP)

Demonstranter sperrer veier i Hongkong

Demonstranter sperret tidlig mandag veier og gater i Hongkong for å protestere mot den årlige markeringen av at Kina overtok Hongkong i 1997.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Opprørspoliti med hjelmer og skjold svarte med å angripe demonstrantene med pepperspray og køller for å hindre sperringene, som blant annet besto av søppelkonteinere.

Hongkong har i tre uker vært rystet av store demonstrasjoner og protester mot et lovforslag som åpnet for at fanger, inkludert politiske fanger, kunne sendes til Kina. Lovforslaget ble til slutt lagt på is.

Demonstrasjonene utviklet seg etter hvert til protester mot det sittende Hongkong-styret generelt og mot Kina.

Holdt seg inne

Hongkongs leder Carrie Lam og representanter for fastlands-Kina deltok i flaggheisingsseremonien som markerer at det er 22 år siden den britiske kronkolonien ble overført til Kina.

Men på grunn av «dårlig vær» etter et lettere regnvær på morgenen overvar de seremonien innendørs, der de fulgte med på en storskjerm.

Lam, som har måttet tåle sterk kritikk for håndteringen av lovforslaget, sa i en kort tale at alle protestene har lært henne at hun må lytte bedre til de unge og til befolkningen generelt.

Demokratimarsj

Motstandene av Hongkong-styret arrangerer mandag sin årlige demokratimarsj. Marsjen, som blir den tredje på tre uker, ventes å bli mye større enn de tidligere demonstrasjonene, da arrangørene selv mener at en million mennesker deltok.

Tidligere søndag møtte titusener av mennesker, mange av dem med kinesiske flagg fram til en markering til støtte for politiet i en park ved den folkevalgte forsamlingen.

(©NTB)