Nå snør det i Tromsø

I dag var det meldt kjølige temperaturer i Tromsø by, og tromsøværingene måtte pent la badehåndkle og solkrem ligge. For lørdag kom det et snøfall over byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens en hetebølge herjer over sørlige deler av Europa kan ikke det samme sies om Nordens Paris. Der dalte snøfnugg ned lørdag.

– Det er ikke uvanlig at det kan komme noen snøbyger i fjellene i løpet av sommeren, men i lavlandet er dette veldig unormalt, sier meteorolog Olav Krogsæter i Storm til TV 2.

Det var meldt skyet vær, nedbør og lave temperaturer i Troms og Finnmark i dag. I motsetning Sør-Norge der det var spådd høye temperaturer opp mot 30 grader flere steder.

– Det kommer et lavtrykk inn over deler av Norge fra Grønland, som gjør at været kan bli kjølig. Den vil bre seg utover resten av landet til uken også, da man vil få ganske kjølige temperaturer over hele landet, forklarer han.

Kaldt til uken

Til uken blir det mye kjøligere i sør, mens i Nord-Norge, der det allerede er kjølig. 10-12 grader er det spådd i nord i ukene som kommer, så temperaturene vil holde seg nede.

– Over helgen vil temperaturene falle drastisk, og man må nok leve en stund på de fine sommerdagene vi har fått i det siste, sier meteorologen.

Ikke bare i nord

På Sørlandet kan man forvente seg ganske normale sommertemperaturer rundt 18-20 grader, men de høye toppene får vi ikke. I Rogaland vil det bli noe nedbør til uka, og lavtrykk.

– Vi må nok bare leve med at det ikke blir en supersommer i år. I forhold til fjoråret blir denne sommeren av det mer normale slaget, sier Krogsæter.

Østlige deler av Sør-Norge skånes for de laveste temperaturene, men den kjølige luften som kommer fra Grønland vil bre om seg ut over Norges land. Men de varmeste temperaturene blir det ikke. Solen kommer til å skinne, men temperaturen blir ikke særlig høy.