Sønn (40) drapssiktet på Sotra:

Ekteparets naboer i sorg: – De var helt enestående folk

SOTRA (TV 2): Nabohuset til Trygve Hellesen (58) har blitt et drapsåsted. Han forteller at den ene sønnen hans hørte rop og skrik fra ekteparets bolig natt til torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er helt uvirkelig. Jeg føler meg bare helt tom, sier Hellesen.

Politisperringene inn til familiens hus er akkurat fjernet når han tar imot TV 2 fredag kveld.

Hele dagen har han sett politiets krimteknikere jobbe både inne i og utenfor naboens hus – bare noen meter utenfor hans eget stuevindu.

Da politiet offentliggjorde drapssaken torsdag kveld, var 58-åringen på bobiltur med kona. De valgte å reise rett hjem.

– Da stod et helt pressekorps utenfor døra, og jeg måtte frem med ID-kort for å slippe inn hjemme. Jeg kom inn døra og brøt helt sammen, forteller han.

– Alltid smilende

Siden 2016 har det avdøde ekteparet, begge i midten av 60-årene, vært Hellesens nærmeste naboer.

– Disse folka var bare helt enestående folk. Du får ikke bedre naboer enn det, De var alltid smilende og blide, hjelpsomme, og de stilte opp hvis det var behov for hjelp, sier han.

Han forteller at ekteparet var ivrige med å ordne i hagen, og at det var på den måten de oftest traff hverandre.

Sist han snakket med naboene, var på mandag.

– Jeg stod og pratet med dem, og så kom kona i huset og skulle på butikken. Det første hun spør om, er «skal jeg handle litt for deg også?». Det var bare sånn de var, sier han.

På den andre siden av ekteparets bolig bor Nils Svein Nilsen (71). Han kjente ikke paret like godt, men møtte dem likevel flere ganger i uken.

– Da var det alltid en hyggelig samtale om vær og vind og den slags. Det gjorde seg virkelig i lokalsamfunnet med det paret der, sier han til TV 2.

SORGFULL: På den andre siden av hekken bak Nils Svein Nilsen (71), bodde ekteparet som torsdag ble funnet drept. Foto: Magnus Braaten / TV 2
SORGFULL: På den andre siden av hekken bak Nils Svein Nilsen (71), bodde ekteparet som torsdag ble funnet drept. Foto: Magnus Braaten / TV 2

Tok flere timer

På en pressekonferanse fredag opplyste politiet at de mener drapet fant sted en gang natt til torsdag, altså mange timer før politiet ble varslet om hendelsen ved 17-tiden.

Et av vitnene politiet skal ha avhørt, er sønnen til Hellesen. Ifølge 58-åringen hørte sønnen roping fra naboens hus ved 2-tiden natt til torsdag.

– Jeg vil ikke spekulere i noe i hva som har skjedd, men det er i hvert fall det han forteller å ha hørt, sier han.

Politiet mener å ha et klart bilde av hendelsesforløpet i saken, men ønsker å gå inn på hva de mener har skjedd.

Skrevet ut fra sykehus

Den drapssiktede 40-åringen ble, etter det TV 2 erfarer, skrevet ut fra sykehus kort tid før drapene han anklages for å ha begått.

Mannen bodde inntil i fjor i en omsorgsbolig i en annen landsdel.

Da politiet kom til stedet torsdag, pågrep de ham på adressen uten dramatikk. Etter at han var avhørt på politihuset i Bergen, ble han fraktet tilbake på sykehus.

Politiet har bedt psykiatere starte undersøkelser for å avklare om han var tilregnelig.

– Denne undersøkelsen er påbegynt, sa politiinspektør May Britt Erstad i Vest politidistrikt på en pressebrifing fredag ettermiddag.

Det avdøde ekteparet, som var i midten av 60-årene, ble natt til fredag sendt til Gades Institutt der de har blitt obdusert.

Fremstilles for fengsling

Drapssiktedes forsvarer, advokat Fredrik Verling, har ikke ønsket å kommentere hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

Bistandsadvokaten til ekteparets familie sier til TV 2 at drapet naturligvis er dypt tragisk, men ønsker utover det ikke å kommentere saken.

Klokken 12.30 lørdag vil den drapssiktede mannen bli fremstilt for varetektsfengsling. Påtalemyndigheten har varslet at de vil be om fire ukers fengsling med brev- og besøksforbud.

De vil også be om at saken behandles for lukkede dører, og at pressen ikke får være til stede.