POP-KULT: Det er Trumps underlige status som kjendis som vil bli hans viktigste våpen, skriver CNNs kommentator.
POP-KULT: Det er Trumps underlige status som kjendis som vil bli hans viktigste våpen, skriver CNNs kommentator. Foto: John Raoux / AP / NTB scanpix

– Dette er Trumps hemmelige våpen i valgkampen 2020

I 2020 skal amerikanerne igjen gå til stemmelokalene for å velge sin neste president. Klokken 03.00 natt til onsdag norsk tid, kunngjør Donald Trump sitt kandidatur.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En analyse av CNNs politiske kommentator Chris Cillizza, gir et innblikk i hva som kan være Donald Trumps mektigste våpen i valgkampen.

Cillizza bruker scenene som i disse dagene utspiller seg i delstaten Florida for å illustrere poenget sitt. Bilder fra Florida viser Trumps fanskare sovende på gata, kun for å høre Trump tale og offisielt bekrefte at han også vil stille til president i 2020.

Folks fascinasjon for presidenten går viralt på sosiale medier. Området i Orlando ser nesten ut som en festival hvor det blir satt opp boder hvor du kan kjøpe Trump-effekter som gensere, buttons og flagg.

Rockestjerne

CNNs kommentator mener nettopp dette er Trumps hemmelige våpen - og sammenligner USAs 45. president med en rockestjerne.

– Scenene som utspiller seg i Orlando i forkant av talen er et klart bevis for at Trump er mer enn en politiker og president. Han er en pop-figur, noe de andre 23 kandiatene fra demokratene klarer å matche, skriver Cillezzen i analysen.

Disse scenene skal vise seg å ha en sannhet i seg. I meningsmålingene er Trump utrolig populær.

Den siste meningsmålingen som CNN har publisert, viser at 89 prosent av Republikanerne er fornøyd med jobben Trump gjør som president. Tallet har ikke vært lavere enn 80 prosent siden desember 2017.

Ny valgkampvideo

Mandag offentliggjorde han sin nye valgkampvideo. Den er klippet sammen av klipp fra Trumps folkemøter med jublende tilhengere, og lyd av Trump som taler om hans hjertesaker. Under hele klippet ligger det dramatisk musikk.

Når Trump skal tale til sine tilhengere i Orlando, kommer taleskriverne trolig til å trekke frem presidentens to høyesterettighetsdommer-utnevnelser som en av presidentens viktigste seire. Trump kommer trolig også ta mest mulig av æren for at terrororganisasjonen IS er beseiret i Syria.