Under en fly-konferanse i Paris forteller Bjørn Kjos at Norwegians flyflåte med Boeing 737 MAX trolig ikke blir å finne i lufta før slutten av august.

– Om du spør Boeing ville de ha svart juni eller juli, men vi er allerede i midten av juni. Vi har planlagt at MAX vil bli på bakken til slutten av august, sa Kjos i Paris, ifølge Reuters.

Det er forventet at Norwegian taper opptil 500 millioner kroner på at flyene er satt på bakken.

Ble nektet flyvning til Tyskland

Nyheten om at Kjos ikke har tro på flyvninger før august kommer bare dager etter at Norwegian ble nektet å fly inn i Tyskland.

Tirsdag denne uken ble et Boeing 737 MAX- fly fra Norwegian nektet å fly inn i tysk luftrom. Flyet måtte til slutt lande utenfor Paris.

– Da flyet var i luften og på vei inn i tysk luftrom i går, sendte tyske og franske luftfartsmyndigheter ut en melding om at ingen Boeing 737 MAX’er får fly gjennom deres luftrom, skrev Tonje Næss i en epost til TV 2 på tirsdag.

300 fly på bakken

Norwegian har til sammen 18 fly av denne typen. Mer enn 300 av denne flytypen er blitt satt på bakken verden over etter to ulykker i Indonesia og Etiopia. 350 mennesker omkom.

Noen flyselskap har sagt at de vil holde flyene på bakken helt til slutten av 2019.