Det melder nyhetsbyrået AFP.

Dommen falt i retten i Oldenburg onsdag. Han var tiltalt for 100 drap, men ble ikke funnet skyldig for 15 av drapene på grunn av manglende bevis.

I retten har Högel tilstått 43 av drapene, nektet for fem, og sagt at han ikke husker de resterende 52.

42-åringen sier han valgte ofrene sine tilfeldig. Retten har ikke vært i stand til å fastslå akkurat hvor mange Högel har drept, fordi drapsmannen ikke husker, og fordi mange av hans sannsynlige ofre ble kremert før det ble gjennomført obduksjon.

Dødsfallene skjedde mens Högel jobbet som sykepleier. Han har innrømmet å ha overmedisinert en lang rekke alvorlig syke pasienter fordi han syntes det var spennende å berge livene deres i siste øyeblikk.

Tysk påtalemyndighet mener Högel handlet ut fra forfengelighet, kjedsomhet og et ønske om å vise hvor flink han var i gjenoppliving. Enkelte kolleger ga ham tilnavnet «gjenopplivings-Rambo», skriver nyhetsbyrået AFP.

Etterforskere mener at Högel kan ha drept så mange som 300 pasienter mellom 2000 og 2005 ved å gi dem injeksjoner med en dødelig dose medikamenter. Men saken er umulig å komme til bunns i siden ofrene for lengst er begravet eller kremert.

Niels Högel omtales som Tysklands verste seriemorder i fredstid. Ofrene var mellom 34 og 96 år gamle. Ved starten av rettssaken ba han om unnskyldning til ofrenes familier.

Tyskeren har allerede tilbrakt et drøyt tiår i fengsel. Han ble pågrepet allerede i 2005, og tre år senere ble han dømt til sju års fengsel for drapsforsøk. Etter press fra pårørende ble det ny rettssak i 2014-2015, og her ble han funnet skyldig i drap og drapsforsøk på fem andre ofre.

Dommen lød på 15 års fengsel, som er lovens strengeste straff i Tyskland. Högel ba sine ofres familier om tilgivelse i retten onsdag:

– Jeg vil gjerne inderlig si unnskyld for alt jeg gjorde mot dere gjennom disse årene.