RØYKE-STOPP: Bartender Marc Dominguez i Buena Vista Cigar Club nyter en sigar. Snart blir det slutt på nesten alt tobakksalg i Beverly Hills
RØYKE-STOPP: Bartender Marc Dominguez i Buena Vista Cigar Club nyter en sigar. Snart blir det slutt på nesten alt tobakksalg i Beverly Hills Foto: Kyle Grillot / AFP

Beverly Hills forbyr salg av tobakk

Som første by i USA vil Beverly Hills forby salg av stort sett alle tobakksprodukter.

Bystyret i California-byen vedtok tirsdag enstemmig å forby salg av sigaretter, sigarer, e-sigaretter og andre tobakksprodukter. Forbudet trer i kraft i 2021.

Det vil bli forbudt å selge disse produktene fra alt fra bensinstasjoner og kiosker til matbutikker og apoteker. Derimot vil det fortsatt være tillatt å selge tobakksprodukter fra hoteller og spesielle sigar-klubber.

Blant dem er Grand Havana Room, som er stamstedet til skuespiller og tidligere guvernør Arnold Schwarzenegger. Han har vært en forkjemper for at det fortsatt skal være mulig å røyke på enkelte steder i byen.

Forbudet har også blitt dårlig mottatt av eiere av bensinstasjoner og kiosker som frykter at de vil miste kunder og bli tvunget til å si opp ansatte.

California var en av de første delstatene i USA som innførte røykeforbud på barer og restauranter. Det skjedde allerede på midten og slutten av 1990-tallet.

Beverly Hills er den del av gigantbyen Los Angeles, men har egen lokalforvaltning med et bystyre som vedtar lokale lover.

(©NTB)