Klokken 8 tirsdag morgen fikk politiet flere meldinger om en utagerende mann med kniv ved Ankerbrua i Oslo.

Like før de ankom stedet, kom meldingen om at en person var skadd.

– Det er en som er skadet med mulig stikkvåpen. Det er nærliggende å tro at en kniv er benyttet for å påføre skadene, sa operasjonsleder Tor Jøkling til TV 2 tirsdag morgen.

Avfyrte varselskudd

Under en pressekonferanse tirsdag ettermiddag redegjorde stabssjef Martin Strand i Oslo politidistrikt om hendelsesforløpet.

– Vi fikk melding om en mann som bevegde seg barbeint og oppførte seg truende. Han var psykisk ustabil, og truet flere personer, sier Strand.

Mannen knivstakk en annen mann, før han etter kort tid ble pågrepet av politiet.

– Politiet avfyrte et varselskudd og tok i bruk et elektrosjokkvåpen for å få kontroll på den mistenkte, sier Strand.

Det oppstod samtidig en brann i Thorvald Meyers gate, som politiet mistenker har sammenheng med hendelsen.

Ingen kjent relasjon

Anne Alræk Solem, som er leder for seksjon for alvorlige voldssaker i Oslo-politiet, kaller det en alvorlig voldshendelse.

– Den fornærmede er en filippinsk mann i 30-årene. Han er til behandling ved sykehus, og skal være utenfor livsfare, sier Solem.

Den mistenkte gjerningsmannen er en russisk statsborger, som har bodd i Norge i flere år. Mannen er godt kjent for politiet fra tidligere.

– Vi har ingen opplysninger om en relasjon mellom fornærmede og siktede.

Politiet ber om at alle som ble truet av gjerningsmannen eller sitter på ulike andre opplysninger i saken, tar kontakt med politiet så fort som mulig.

Ropte "Allahu Akbar"

Vitner på stedet sier at de skal ha hørt mannen rope "Allahu Akbar" under hendelsen, og det er informasjon politiet også sitter på.

– Det er ingen opplysninger per nå som tilsier at denne hendelsen skal være terrorrelatert, sier Anne Alræk Solem, ved seksjonen for alvorlige voldssaker i Oslo-politiet.

Politiet har også fått inn vitnebeskrivelser som beskriver den russiske statsborgeren som psykisk ustabil.

– Han fremstår som på bakgrunn av blant annet vitneutsagn som psykisk ustabil og hans psykiske helse er noe som kommer til å bli undersøkt nærmere, til Solem til TV 2.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • E-post: tips@tv2.no
  • Fra utlandet: +47 915 02255