BOSATT I OSLO: Den grove voldsepisoden som en kvinne 40-årene har forklart seg om, fant sted på en fasjonabel adresse vest i Oslo.
BOSATT I OSLO: Den grove voldsepisoden som en kvinne 40-årene har forklart seg om, fant sted på en fasjonabel adresse vest i Oslo. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Skuespiller tiltalt for grov vold mot ekskjæresten: – Jeg tenkte at «nå dør jeg»

OSLO TINGRETT (TV 2): Da hun mistenkte utroskap, møtte kvinnen midt på natten opp hos kjæresten sin. Der skal han ha utsatt henne for grov vold.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er gått fem år siden kvinnen i 40-årene møtte skuespilleren i 20-årene under et jobbarrangement. Under et lignende arrangement senere samme år, falt hun for ham.

– For meg var han en prins. Jeg var kjempeforelsket. Han tok vare på meg på en måte som jeg aldri hadde opplevd før, fortalte kvinnen da hun inntok vitneboksen i Oslo tingrett mandag formiddag.

Nå er hun fornærmet, mens skuespilleren er tiltalt. Kvinnen har i forbindelse med saken fått en egen sikkerhetsvakt som følger henne rundt på tinghuset.

Natt 8. september i fjor mener politiet at han banket henne opp i hans leilighet på Oslos vestkant.

FORSVARER: Advokat Petter Bonde forsvarer den tiltalte skuespilleren. Foto: TV 2
FORSVARER: Advokat Petter Bonde forsvarer den tiltalte skuespilleren. Foto: TV 2

Hun ble påført hjernerystelse og hevelser. I tillegg ble deler av håret på hodet revet av, ifølge tiltalen.

Turbulent forhold

I vitneboksen forteller ekskjæresten om et turbulent forhold til skuespilleren, men at hun var svært forelsket og at det var vanskelig å holde seg unna ham.

Selv om de tidvis hadde et konfliktfylt forhold, hadde han aldri tidligere utøvd vold mot henne, forteller kvinnen.

Noen dager før voldsepisoden hadde paret en krangel, forteller kvinnen. Årsaken var hun følte seg dårlig behandlet i forbindelse med sin egen bursdag.

I timene forut for den påståtte voldsepisoden, var kvinnen ute i Oslo og drakk alkohol sammen med ei venninne.

Kvinnen sier hun reagerte på at skuespilleren ikke hadde latt høre fra seg. Derfor bestemte hun seg for å dra hjem til ham sammen med venninnen.

Da kvinnen sto på døra, kom mannen ut i oppgangen og forklarte at han hadde besøk av en kamerat. Ekskjæresten opplevde at han ikke ville slippe henne inn i boligen. Hun var overbevist om at en annen kvinne var på besøk.

– Jeg ble veldig fortvilet og utrolig lei meg. Jeg begynte å gråte, men jeg ville vite hvem som var der inne. Jeg er ikke stolt av oppførselen min den kvelden, sier kvinnen.

Klorte og sparket

Hun erkjenner at hun klorte og forsøkte å slå og sparke mot skuespilleren, som tidligere har drevet med kampsport. Aktor Henrik Rådal gjorde i sin utspørring et poeng ut av styrkeforholdet mellom de to.

Kvinnen forteller at hun deretter ble dratt flere meter langs gulvet etter håret. Deretter ble hun sluppet ved heisen.

Skuespilleren er av en annen oppfatning. Han mener han ba henne gå flere ganger, at han ba venninnen ta henne med seg, og at han også ba en nabo ringe politiet. Naboen bekrefter dette i retten.

– Jeg kunne ikke løst situasjonen på en annen måte. Jeg prøvde alt som var mulig, men ingenting hjalp. Til slutt måtte jeg få henne vekk fra leiligheten min, sier han i sin forklaring.

Under ekskjærestens forklaring sitter skuespilleren og gynger på stolen sin og smiler tydelig under ekskjærestens forklaring. Med jevne mellomrom rister han på hodet og noterer på et ark.

Oppførselen blir også påpekt under rettssaken, og skuespilleren sier det har å gjøre med at han er nervøs.

Etter å ha blitt dratt langs gulvet etter håret, kom kvinnen seg på beina.

– Jeg sa at «sånn behandler du ikke meg». Så foreslo han at vi skulle snakke sammen i gangen i leiligheten, forteller kvinnen.

«Nå dør jeg»

Kvinnen ville fortsatt inn i leiligheten og se hvem skuespilleren hadde på besøk. Da begynte han angivelig å slå henne.

– Han stilte seg opp og gjorde seg klar. Da tenkte jeg at «nå dør jeg». Jeg var opptatt av å telle hvor mange ganger han slo meg, forteller kvinnen, som sier at hun gikk i bakken som følge av slagene.

AKTOR: Politiadvokat Henrik Rådal fører påtalemyndighetens sak i retten.
AKTOR: Politiadvokat Henrik Rådal fører påtalemyndighetens sak i retten. Foto: Magnus Braaten / TV 2

Det var skuespilleren selv som ringte til politiet ved fire-tiden denne natten. Han forklarte at han hadde blitt angrepet av kvinnen som hadde oppsøkt ham denne natten.

I etterkant av voldshendelsen opprettet politiet to separate saker. I den ene var skuespilleren fornærmet, mens kvinnen var mistenkt. Saken ble raskt henlagt.

Skuespilleren erkjenner ikke straffskyld fordi han mener at det var hun som angrep ham.

Fant voldsvideo

Kvinnen fortalte at hun i etterkant av hendelsen var redd for at han ville oppsøke henne og familien. Men bare noen uker etter den angivelige voldsepisoden, ble han pågrepet av politiet, siktet for befatning med et tosifret antall kilo kokain.

Etter pågripelsen ransaket politiet mannens bolig. På dette tidspunktet var han også siktet for hallikvirksomheten han nå er tiltalt for.

I januar fikk politiet tak i en mobilvideo som skal vise at skuespilleren mishandler en mann grovt. Videoen viser ifølge politiet at fornærmede blir sparket flere ganger.

Skuespillerens forsvarer sa til TV 2 i januar at klienten hans erkjenner å ha begått de faktiske forholdene som vises i voldsvideoen. Han erkjenner likevel ikke straffskyld, men bakgrunnen for dette er ikke kjent.

Det er ventet at påtalemyndigheten vil ta ut en ny tiltale for vold og grove narkotikalovbrudd i løpet av de kommende månedene.

Skuespilleren har sittet varetektsfengslet siden narkotikabeslaget ble gjort i oktober.

Hjernen bak sexfelle-saken

I januar ble skuespilleren flyttet fra Halden fengsel til Oslo fengsel. Årsaken skal være episoder der han har vært utagerende og aggressiv under soningen i Østfold.

På bakgrunn av de mange sakene mot skuespilleren er det flere seksjoner i Oslo politidistrikt som etterforsker sakene mot mannen.

Den unge skuespilleren har også flere avsluttede straffesaker mot seg. I august i fjor møtte han i Oslo tingrett og forklarte seg om grov vold, samt vold og trusler mot politifolk og arrestforsvarere.

Mens tingretten frifant ham for grov vold, ble mannen dømt til ett år og én måneds fengsel, blant annet for en episode der han på fengselscellen var utagerende og sparket en arrestforvarer og spyttet en annen i ansiktet.

Årsaken til at skuespilleren satt i fengsel i utgangspunktet, var at han i 2013 ble utpekt som hjernen i den såkalte «sexfelle-saken», der han fysisk mishandlet, truet og presset minst syv menn for penger etter å ha lokket dem med lovnader om sex med unge kvinner.

Regissør i vitneboksen

Fordi han samarbeidet med politiet, og dessuten var mindreårig da de grove ranene ble begått, ble han dømt til 373 timer samfunnsstraff. Før dette hadde han sittet halvannen måned i varetekt.

Avtjeningen av samfunnsstraffen gikk ikke smertefritt, og selv etter tre innskjerpingssamtaler fortsatte skuespilleren å begå vilkårsbrudd.

Kriminalomsorgen begjærte derfor flere ganger at den subsidiære fengselsstraffen skulle fullbyrdes, uten å få medhold. I 2014 ble samfunnsstraffen satt på pause mens mannen deltok på filminnspilling.

I lagmannsretten vitnet en norsk regissør, som forklarte at skuespilleren var tiltenkt flere roller i hans framtidige prosjekter.

Lagmannsretten la vekt på forklaringen, fordi deltakelsen i filminnspillingen «syntes å være positiv» for mannen, som ble dømt til å fullbyrde 43 dager av sin subsidiære fengselsstraff. Deretter gjenstod 224 timer samfunnsstraff.

Da Nedre Romerike tingrett i oktober 2017 ga ham enda en mulighet til å gjennomføre samfunnsstraffen i stedet for å sone i fengsel, gikk det 10 dager før skuespilleren overfalt en mann i en garderobe på et treningssenter i Oslo. Denne episoden er blant hendelsene han i august ble dømt for.