MacKenzie Bezos ble verdens tredje rikeste kvinne etter skilsmissen.
MacKenzie Bezos ble verdens tredje rikeste kvinne etter skilsmissen. Foto: Danny Moloshok

Gir halve formuen til veldedighet

Få måneder etter skilsmissen fra verdens rikeste mann Jeff Bezos, lover MacKenzie Bezos å donere halve formuen sin til veldedighet.

Milliardæren har signert «the Giving Pledge», som oppmuntrer verdens rikeste mennesker til å gi en stor del av rikdommen sin til veldedige saker, enten mens de lever eller i testamentet, skriver CNN.

Det var milliardærene Warren Buffet, og Bill og Melinda Gates som startet initiativet i 2010.

MacKenzie Bezos ble en av verdens rikeste etter skilsmissen fra Amazon-grunnlegger Jeff Bezos tidligere i år, og hennes formue er estimert til å ligge på ca 319 milliarder kroner.

– Jeg har uproporsjonelt mye penger å dele

I et brev der hun annonserer nyheten skriver Bezos at hun har «uproporsjonelt mye penger å dele».

– Jeg vil fortsette å være gjennomtenkt i tilnærmingen min til dette. Det vil ta tid, innsats og jeg vil være nøysom. Men jeg vil ikke vente. Og jeg vil fortsette til safen er tom, skriver hun i et brev publisert torsdag.

Eksmannen hyller MacKenzies avgjørelse.

– MacKenzie kommer til å være en fantastisk og omtenksom og effektiv filantrop, og jeg er stolt av henne. Brevet hennes er så vakkert. , skrev han på Twitter tirsdag. Han har foreløpig ikke forpliktet seg til det samme.

Også Brian Acton, grunnlegger av «WhatsApp» og Paul Sciarra, grunnlegger av «Pinterest» var blant rikingene som signerte «the Giving Pledge» tirsdag.

– Generøsiteten til denne gruppen er en refleksjon av inspirasjonen vi henter fra de mange millionene mennesker som jobber stille og effektivt for å skape en bedre verden for andre, som ofte ofrer mye, sa Buffet i en uttalelse tirsdag.