BEVISET: Dette bildet tatt av Marvel-entusiast Dave King beviser langt på vei at deler av storfilmen

Bevisene fansen har ventet på

Det er mye som tyder på at innspillingen av storfilmen «Black Widow» med Scarlett Johansson i hovedrollen er i gang på Sæbø.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I sunnmørsbygda har det de siste dagene ankommet en drøss med varebiler og trailere fra selskapene Pinewood og Movie Makers.

TV 2 har tidligere fått opplysninger om at Scarlett Johansson skulle spille inn en Marvel-film på Sunnmøre og i Rauma denne uka, men nøyaktig sted har vært uklart.

TV 2 har fått bekreftet at produksjonen har fått tillatelse til å stenge av Sæbø sentrum tirsdag og onsdag, og det skal dreie seg om et crew på 120 personer.

Beviset

Nå tyder mye på at det dreier seg om Sæbø – og at filmen er Marvels «Black Widow». Superstjernens ankomst har imidlertid ikke blitt bekreftet, selv om innspillingen angivelig startet onsdag.

Marvel-entusiast Dave King har funnet beviset på at det er «Black Widow» som skal spilles inn på Sæbø: Tirsdag kveld tok han selv turen til bygda, og i bilparken til filmsettet fant han arbeidstittelen til storfilmen klistret på flere av bilene.

Linjeprodusent Per Henry Borch bekrefter at en innspilling skal finne sted. Foto: Arne Rovick/ TV 2
Linjeprodusent Per Henry Borch bekrefter at en innspilling skal finne sted. Foto: Arne Rovick/ TV 2

Storfilmen produseres under navnet «Blue Bayou», og er skrevet speilvendt på den ene bilen i bilparken. King skriver selv på sin blogg at flere kjøretøy og annet utstyr knyttet til filminnspillingen også hadde logoen klistret på seg.

Overfor TV 2 bekreftet linjeprodusent Per Henry Borch tirsdag kveld at de har fått godkjent en søknad om innspilling av en spillefilm, men han ønsket ikke å bekrefte om dette dreier seg om Marvels «Black Widow» med Johansson i hovedrollen.

Han bekreftet imidlertid at det dreier seg om en spillefilm av internasjonalt kaliber.

Mandag oppfordret han publikum om å ikke besøke bygda denne dagen, og forklarer at Sæbø er et lite sted med bare én vei gjennom sentrum.

– Folk som har vanlige ærender må selvfølgelig gjøre det, men jeg henstiller nysgjerrige folk til å holde seg hjemme. Det er veldig trangt og vi kan ikke ha folk gående inn i kamera og på avsperra områder. Det blir en belastning for dem som kommer og for oss, påpekte han.

Observert på ferge

Onsdag formiddag begynte trolig innspillingen i bygda. TV 2s reporter på stedet kan fortelle at en innspillingen foregikk ombord på ferga B/F Goma.

OBSERVERT PÅ FERGE: Ifølge TV 2s reporter på stedet foregikk innspillingen på denne ferga. Foto: Arne Rovick, TV 2
OBSERVERT PÅ FERGE: Ifølge TV 2s reporter på stedet foregikk innspillingen på denne ferga. Foto: Arne Rovick, TV 2

Ifølge Dagbladet kan mye tyde på at Johansson er ombord. Avisen har publisert flere bilder av en rødhåret kvinne kledd i svarte klær på dekk, og skriver at det mest sannsynlig er skuespillerinnen.

Klokken 10.45 ankom ferga Sæbø. En svart bil venter stod klar, og ifølge TV 2s reporter på stedet er det all grunn til å tro at det er hovedpersonen selv som blir fraktet inn i den ventende bilen.

VENTET: En svart bil ventet på fergen ved dens ankomst. Foto: Arne Rovick/ TV 2
VENTET: En svart bil ventet på fergen ved dens ankomst. Foto: Arne Rovick/ TV 2

Stenger Joker-butikk

Utenom de mange trailerne i bygda, er et av de klareste tegnene på at det skal foregå filminnspilling i bygda å finne på den lokale Joker-butikken.

Til lokalavisen Møre-Nytt sier innehaver Torbjørn Slettedal at han har visst en god stund at det skulle være innspilling i butikken hans, men har grunnet taushetsplikt måttet holde dette for seg selv.

– Jeg har hatt filmfolk på besøk tidligere, og de har sett på hva som må legges til rette innendørs for at de skal kunne filme her, sier han til avisen.

TIL SÆBØ?: TV 2 får opplyst at storfilmen
TIL SÆBØ?: TV 2 får opplyst at storfilmen "Black Widow" med Scarlett Johansson skal ha innspilling på Sæbø, men det er ikke bekreftet om superstjernen selv vil være til stede. Foto: Jordan Strauss

Filmfolkene begynte å rigge til allerede tirsdag inne i butikken.

Dette er ikke den eneste storfilmen som skal spilles inn i Møre og Romsdal de kommende ukene: NRK har tidligere fortalt at James Bond-scener skal spilles inn på Atlanterhavsvegen i begynnelsen av juni.

Statens vegvesen har ifølge statskanalen gitt selskapet Truenorth Norway tillatelse til å stenge turistveien i perioder 5., 6. og 7. juni i forbindelse med filminnspilling.