Utrolig hage setter Kygos rekord i fare

Toro-arving Bjarne Riebers fantastiske eiendom er nå lagt ut på det åpne markedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I oktober i fjor ble det kjent at tidligere milliardær Bjarne Rieber hadde besluttet å selge luksusvillaen i Fana i Bergen.

– Jeg lider av artrose og føler meg bedre i varmt vær. Klimaet her er slik at jeg er mye dårligere i vinterhalvåret, og derfor reiser jeg gjerne til Østen om vinteren, har Rieber fortalt til TV 2.

Nå er eiendommen lagt ut på det åpne markedet.

Basseng med saltvann

Prisantydningen er satt til 60 millioner kroner. Riebers enebolig består blant annet av spisestue, fem soverom, fem bad, badstue og peisstue.

Boligen har også et innendørs svømmebasseng med oppvarmet saltvann.

Eiendommen for øvrig består av portnerbolig, tre garasjer, båtgarasje, naust, drivhus, redskapshus, en skjermet havn og strandlinje til Fanafjorden.

En betydelig del av den høye prisen er knyttet til eiendommens utrolige hage. Riebers botaniske hage, hvor to generasjoner har samlet 4500 spesielle planter og trær fra hele verden, rommer også en skulpturpark med mer enn 24 kunstverk.

Dersom eiendommen selges til prisantydning, vil det være ny prisrekord for en eiendom i Bergen. Den nåværende rekorden tilhører artist Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, etter hans huskjøp på Hopsneset for 41 millioner kroner i september i fjor.

Solgte til Orkla

Rieber-familien er mest kjent for selskapet Rieber & Søn, som stod bak ferdigmat-merket Toro. Bjarne Rieber vokste opp på barnehjem i Danmark, og ble adoptert av Fritz Rieber i Bergen da han var seks år gammel.

I 2012 valgte suppearvingen å selge Rieber & Søn til Orkla for 6,1 milliarder kroner.

Da TV 2 besøkte Rieber i april, fortalte han at rundt 20 personer fra inn- og utland hadde vist sin interesse for Hordnesvegen 278. På det tidspunktet var det enda ingen som hadde lagt inn noe bud.

Rieber har bodd i huset siden 1983. Sammen med konen Yvonne har han også et hus i London.

Om du er interessert i å kjøpe luksuseiendommen i Fana, må du kontakte megler for å avtale visning.