Klokken 04.53 søndag morgen rykket brannmannskapene i Tønsberg ut til en dramatisk melding om åpne flammer på en tankbil fullastet med bensin og diesel på Jarlsberglinna.

Det var varmgang i bremsene som førte til at dekkene hadde tatt fyr, og etter hvert utviklet seg til åpne flammer.

Sjåføren av tankbilen holdt imidlertid hodet kaldt, og takket være snarrådig tankegang og handlekraft sørget han for at de åpne flammene var slukket innen brannvesenet kom fram.

– Her hadde tankbilsjåføren gjort meget god innsats med brannslokningsapparat før vi kom. Han hadde slått ned flammene og vi hadde på vann for å kjøle ytterligere. Det røyk litt da vi påførte vann på de overopphetede bremsene, men overhodet ingen dramatikk, sier underbrannmester Eivind Ingvaldsen i et Facebook-innlegg.

Vaktleder Harald Kleppo sier til TV 2 at det kunne gått langt verre:

– Drivstoffet hadde mest sannsynlig tatt fyr hvis ikke flammene hadde blitt slukket, og da hadde det utviklet seg en kraftig brann. Det sjåføren gjorde var veldig viktig, og han har gjort en god jobb før brannvesenet ankom, sier han.

Tankbilen var på Jarlsberglinna da brannen brøt ut, og ifølge Kleppo var det ingenting i nærheten som kunne tatt skade hvis tankbilen hadde tatt fyr.

– Det var en meget erfaren tankbilsjåfør. Han hadde i mer enn 10 år transportert farlig gods. Dette var første gang han opplevde varmegang i bremsene med påfølgende brann og han håndterte det utmerket, sier Ingvaldsen.