Prinsesse Märtha Louise og sjamanen Durek Verrett var gjester i God morgen Norge i dag. Nå sier slottet de vil følge med på markedsføringen av parets kommende turné.
Prinsesse Märtha Louise og sjamanen Durek Verrett var gjester i God morgen Norge i dag. Nå sier slottet de vil følge med på markedsføringen av parets kommende turné. Foto: Jan-petter Dahl, Tv 2

Slottet skal følge med på Märtha Louises markedsføring

Slottet sier at de vil følge med på prinsesse Märtha Louises virksomhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har stormet rundt prinsessen etter at det ble kjent at hun skal turnere med et foredrag sammen med sin nye kjæreste, sjamanen Durek Verrett.

Foredraget har fått navnet «Prinsessen og sjamanen», noe som har skapt kraftige reaksjoner.

Nå sier slottet følgende i en uttalelse til pressen:

«Vi følger med på debatten og det som uttales, og kommer til å være i dialog med Prinsessen knyttet til markedsføringen av hennes næringsvirksomhet.

Årsaken til at Prinsesse Märtha Louise siden 2002 ikke lenger skulle bli titulert Hennes Kongelige Høyhet var for å skape en større avstand til Kongehusets offisielle virksomhet. Denne avgjørelsen la til rette for at Prinsessen kunne gå ut i arbeidslivet og drive egen næringsvirksomhet. Som følge av beslutningen har Prinsessen fra 2002 ikke mottatt apanasje, og i langt mindre grad enn tidligere påtatt seg offisielle oppgaver på vegne av Kongehuset. Avgjørelser rundt Prinsessens næringsvirksomhet tar hun selv

Oppfordret til å si fra seg tittelen

Prinsessen og sjamanen kunngjorde at de var kjærester så sent som søndag, en uke før turneen starter i København.

Sjamanen Durek Verrett har tidligere hevdet at han har gjenoppstått fra de døde, og at han kan behandle kreftsyke.

Fædrelandsvennen oppfordret på lederplass til at Märtha Louise sier fra seg sin prinsessetittel, noe prinsessen sa til TV 2 at er uaktuelt.

– Jeg er en del av familien, og sånn vil det alltid være. Men jeg forstår kritikken, og jeg forstår at det kan være utfordrende å akseptere meg for den jeg er, sa Märtha Louise i et intervju med God Morgen Norge.

Også Forbukertilsynet følger med

Sjaman Durek har også blitt kritisert for sine uttalelser om at han kan kurere kreft. I intervjuet på God Morgen Norge hevder Verrett at dette er noe han aldri har sagt.

– Nei, jeg kan ikke kurere kreft, og jeg har aldri sagt at jeg kan det. Jeg tror folk har tatt biter fra ulike intervju og antatt at det er sannheten, og at det kommer fra meg, sier sjamanen.

Også Forbrukertilsynet sier de vil følge nøye med på markedsføringen av turneen.

– Vi vil måtte følge med på alt av markedsføring som er rettet mot forbrukere. Det er i kjernen av det tilsynet vi gjør med alternativ behandling, så det vil vi måtte gjøre, sa avdelingsdirektør Tonje Hovde Skjelbostad i Forbrukertilsynet onsdag.

Nektet å holde foredrag

Märtha Louise og Verrett skulle også holde en forestilling i St. Petri kirke i Stavanger, men onsdag ble det kjent at biskop Anne Lise Ådnøy i Stavanger bispedømme flytter arrangementet.

– Det har kommet frem så mye nytt i media som gjør at jeg har brukt biskopens tilsyn og sagt at Menighetsrådet går tilbake på avtalen, sa hun.

Ådnøy vil ikke gå nærmere inn på hva som er årsaken, men påpeker at det er ting som har kommet frem som gjør at de nå ikke lenger ønsker at arrangementet avholdes i St. Petri kirke.