Hydro: Sivil domstol hever produksjonsnekten i Brasil

Den føderale domstolen i Belém i Brasil har i en sivil sak hevet produksjonsnekten mot Hydros Alunorte-anlegg onsdag.

Hydro skriver i en børsmelding natt til torsdag at utfallet av den sivile saken vil bli brukt i straffesaken som skal avgjøres innen kort tid.

De skriver videre at produksjonen på aluminiumsraffineriet holdes på 50 prosent kapasitet inntil produksjonsforbudet under den strafferettslige prosessen også blir hevet.

– Jeg er fornøyd med støtten fra lokale interessenter og våre ansatte. Vi ser fram til å kunne gjenoppta driften i Alunorte og starte opp igjen den fulle verdikjeden, som vil være positivt for oss og staten Pará, sier konserndirektør John Thuestad for forretningsområdet Bauksitt og Alumina.

Beslutningen om å heve produksjonsforbudet i den sivile saken kom etter en høring 12. april. Ministério Público og Hydros anlegg leverte en felles begjæring om å heve produksjonsforbudet for noen uker siden.

Statsadvokat Ubiratan Cazetta ved Ministério Público sa til Dagens Næringsliv i april at de trodde at den føderale domstolen kom til å heve forbudet.

Alunorte-fabrikken måtte stenge i februar i fjor etter at kraftig uvær førte til anklager om at fabrikken slapp ut ubehandlet regnvann. Hydro har selv tilbakevist beskyldninger om miljøskadelige utslipp.

Saken har gitt selskapet et inntektstap på flere milliarder kroner.

Mer innhold fra TV 2