BRANN: Det brant i en bolig på Maura i Nannestad. En person er ikke gjort rede for. Brann og politi jobber på stedet.
BRANN: Det brant i en bolig på Maura i Nannestad. En person er ikke gjort rede for. Brann og politi jobber på stedet. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Bolig nedbrent i Akershus – mann i 50-årene antatt omkommet

En person er funnet omkommet i brannruinene etter brannen i Nannestad natt til Lørdag. Politiet antar det er den savnede mannen i 50-årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Like etter klokken 14. i dag ble det funnet en person i ruinene. Kroppen vil bli overført til obduksjon og formell identifisering, sier Øyvind Kværner, politioverbetjent ved Ullensaker lensmannskontor til TV 2.

Han opplyser at politiet antar at personen er mannen i 50-årene som ble meldt savnet lørdag.

Politiet har avsluttet undersøkelser på stedet for dagen, og at de tirsdag vil fokusere på å finne ut hva som var brannårsaken.

– Vi har flere teorier om hva det kan være, men av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å gå ut med det ennå. Men det er ingen mistanke om at det er bevisst ildpåsettelse, sier Kværner.

Brant helt ned

Nødetatene ble varslet om brannen klokka 04.12 natt til lørdag.

Brannvesen fra flere stasjoner på Romerike rykket ut med 6–7 biler, inkludert liftvogn fra brann- og redning på Oslo Lufthavn.

Nødetatene fikk tidlig beskjed om at en person skulle befinne seg i boligen. Politiet har opplyst at andre personer som befant seg i den brennende boligen selv kom seg ut.

Klokken 15.15 lørdag opplyste operasjonsleder Tom Sandberg at den savnede fortsatt ikke er funnet.

– Huset har brent helt ned, men vi må vente til i morgen før vi kan starte søket i brannruinene av sikkerhetsmessige årsaker, sier operasjonslederen.

Senere lørdag kveld blusset flammene opp igjen på åstedet, og derfor blir søket nå utsatt til mandag, melder Romerikes blad.

– Vi har nå gjort en jobb med å sikre åstedet og krimteknikere har vært her, men det er nå klart at selve søket vil skje ved bruk av hund mandag, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen til avisen søndag ettermiddag.

– Helt utbrent

Brannvesenet har indikasjoner på hvor i boligen den savnede personen befant seg.

– Den delen av huset hvor vi tror savnede har befunnet seg er utbrent, sa operasjonsleder Karianne Knudsen i Øst politidistrikt rett før 07 lørdag.

Ifølge Romerikes Blads fotograf på stedet, var også to biler er fullstendig utbrent.

Dramatisk

Det var dramatisk da nødetatene først kom til boligen natt til lørdag.

– Vi gjør alt det vi kan for å finne vedkommende. Livreddende innsats er alltid vår førsteprioritet, sa vaktleder Espen Stabell i Øst 110-sentralen til NTB like før klokken 5.

Boligen det først tok fyr i ligger i tilknytning til en annen bolig. Naboene ble evakuert da det ble varslet om spredningsfare.

Lørdag morgen ble faren bekreftet, da brannen har spredt seg til enda et hus.

Brannvesenet fikk til slutt kontroll på brannen og hindret videre spredningsfare.

Like før halv syv, melder politiet at nabohuset kun begynte å brenne i takkonstruksjonen. Det skal ikke ha startet brann inne i selve huset.

Det er alt for tidlig å si noe om årsaken til brannen. Nå vil det bli tatt avhør og gjort undersøkelser på stedet, sa operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt til TV 2 lørdag.