MINISKJØRT: Dette miniskjørtet med motiv av konsentrasjonsleiren Auschwitz lå ute for salg på en australsk nettbutikk.
MINISKJØRT: Dette miniskjørtet med motiv av konsentrasjonsleiren Auschwitz lå ute for salg på en australsk nettbutikk. Foto: Skjermdump / Redbubble

Nettbutikk får kraftig kritikk: – Respektløst og kvalmt

En australsk nettbutikk kritiseres etter å ha solgt miniskjørt og puter med motiv av konsentrasjonsleiren Auschwitz.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

The Auschwitz Memorial reagerer kraftig etter at den australske nettbutikken Redbubble har lagt ut miniskjørt, puter og håndvesker med motiv fra konsentrasjonsleiren.

– Tror dere virkelig at å selge produkter med bilder av Auschwitz, et sted hvor en enorm tragedie fant sted og over 1,1 millioner mennesker ble drept, er akseptabelt? Dette er urovekkende og respektløst, skriver minnesenteret på Twitter.

Det var Sky News som omtalte saken først.

– Kan ikke tro det

Skjermbilder av produktene gikk fort viralt på sosiale medier, og meldingen til minnesenteret har blitt likt nærmere 5.000 ganger, og 1000 mennesker har lagt igjen en kommentar.

«Dette får magen min til å vrenge seg», skriver Jessica Thelen på Twitter.

«Jeg kan ikke tro dette. Dette er så respektløst. Hvordan kan de gjøre dette mot familiene som mistet sine kjære, det er kvalmt», skriver en annen.

Kritikken nådde raskt nettbutikken selv, og de har nå lagt seg flat.

– Vi er takknemlig for at vi er gjort oppmerksom på dette. Innholdet på disse produktene er ikke i tråd med våre retningslinjer, og vi gjør øyeblikkelig tiltak for å fjerne disse produktene, sier selskapet i en uttalelse.

Tar sterk avstand

Ifølge australske News kan Redbubble sammenlignes med eBay.

Nettbutikken påpeker at de er en plattform hvor uavhengige brukere og kunstnere selv har ansvaret for produktene de laster opp, men sier de vil ta grep for å skjerpe rutinene sine.

– Vi tar sterk avstand fra rasisme og vold, inkludert grusomhetene som ble begått i konsentrasjonsleirene under krigen, sier selskapet i en uttalelse ifølge News.

Auschwitz var én av de mest sentrale konsentrasjonsleirene under andre verdenskrig, og mer enn én million jøder ble drept.