Da brannvesenet kom fram til Borre familiecamping natt til tirsdag sto flammene ti meter opp i lufta
Da brannvesenet kom fram til Borre familiecamping natt til tirsdag sto flammene ti meter opp i lufta Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Branninferno på camping i Horten

Når campingvogner begynner å brenne er spredningsfaren stor. Nå advarer Brannvesenet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til tirsdag rykket brannmannskapene fra Vestfold interkommunale brannvesen ut etter meldinger om en eksplosiv brann ved Borre familiecamping i Horten.

– Det som møter oss er 10 meter høye flammer midt på campingplassen, to vogner står i brann og et fortelt brenner. Det er campingvogner overalt rundt, sier vakthavende brannsjef Einar Flogeland.

Ingen skadde

Det var ingen meldinger om savnede eller skadde personer, og i en slik situasjon er det spredning av brannen som er den største faren.

Campingvogner står tett i tett. Derfor er har regjeringen foreslått nye avstands-, høyde- og arealkrav til «campingenheter» som trolig kommer til å gjelde fra i sommer. Begrepet campingenhet omfatter campingvogner, husvogner/villavogner, «spikertelt», plattinger, levegger og alle tilleggskonstruksjoner.

Dette er de nye kravene:

  • Det skal være et generelt krav om 4,0 meter avstand mellom campingenheter
  • Største tillatte areal for campingenheter er 75 kvadratmeter
  • Campingenheten skal ikke på noe punkt være høyere enn 3,50 meter

Under brannen i Horten gjorde brannmannskapene det de kunne for å hindre spredning.

TETT I TETT: Campingvognene står tett, og spredningsfaren er stor.
TETT I TETT: Campingvognene står tett, og spredningsfaren er stor.

– Vi slokker og skjermer. Blant annet trakk vi en brannduk over en vogn for å skjerme denne fra strålevarmen, sier Flogeland.

To campingvogner totalskadd

Da brannen var slukket var to campingvogner helt nedbrent, ytterligere seks vogner eller fortelt har brann eller sviskader.

– I campingvogna bør du ha røykvarsler og gassvarsler, når faren oppstår er det ingen tid å miste, avslutter vakthavende brannsjef Einar Flogeland.

– Heldigvis er det sjelden at det brenner på campingplasser, men når det skjer er tidlig varsling ekstremt viktig, da faren for brannsmitte er like ekstrem. I natt var det lite vind, det var en stor fordel, sier Einar Flogeland.