Fransk avis: Norsk kvinne har anmeldt gjengvoldtekt

Sju franske brannmenn er satt i arrest etter at en norsk kvinnelig student anmeldte dem for gjengvoldtekt i Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mennene var natt til søndag i politiets varetekt, skriver franske Le Parisien.

Natt til lørdag møtte de franske brannmennene tre kvinnelige norske studenter under en bytur, ifølge avisen. De skal ha slått følge til brannstasjonen der mennene jobber, hvor hendelsen skal ha funnet sted.

En av mennene hevder han og flere andre hadde frivillig sex med den fornærmede kvinnen.

Låste seg inne på do

Kvinnen har forklart at hun hadde frivillig seksuell omgang med én av mennene, men at det utartet seg til gjengvoldtekt.

Hun skal ha låst seg inne på et toalett etter hendelsen. Der skal hun ha blitt funnet av de to andre studentene flere timer senere. Kvinnen skal ha vært i sjokktilstand, skriver avisen.

Politiet er i gang med tekniske undersøkelser. Samtidig opplyser brannvesenet at de anmeldte brannmennene suspenderes mens etterforskningen pågår.

– Disse handlingene kan ikke tolereres. Det er i strid med verdiene vi forventer av brannmenn i Paris. Hvis mistanken om voldtekten er bevist, vil vi håndtere saken med den største besluttsomhet, sier Gabriel Plus, talsmann for brannvesenet i den franske byen, til Le Parisien.

Fremstilt for en dommer

Utenriksdepartementet forteller til TV 2 at de ikke er kjent med saken utover det som har kommet frem i media, og har ingen ytterligere kommentarer.

Ifølge franske medier ble seks av de anmeldte brannmennene fremstilt for en dommer mandag. Mennene skal være i alderen 23-35 år gamle. Kilder nær etterforskningen sier til Europe1 at ikke alle de anmeldte var involvert i voldtekten, men at de mistenkes for å ikke ha forebygget en kriminell handling.