Listhaug og Søviknes valgt til nestledere i Frp

Gardermoen (TV 2): Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde valgt inn i sentralstyret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sylvi Listhaug (41) og Terje Søviknes (50) ble søndag valgt til nye nestledere i Frp.

Roste ektemannen

–Det er det å bli valgt av landsmøtet som virkelig gjelder sa Listhaug, som har fungert som første nestleder i Fremskrittspartiet siden Per Sandberg tidligere i år trakk seg.

Hun takket ektemanen Espen for at hun får muligheten til å realisere sin karriere. Fredag gik han av sopm statssekretær ved statsministerens kontor, samtidig som Listhaug ble eldre- og folkehelseminister.

– Jeg har verdens beste mann, sa Listhaug, som i sin presentasjonstale fortalte at hun planlegger å flytte hjem til Ørskog på Sunnmøre.

Preget Søviknes

Det var en tydelig preget Terje Søviknes som 18 år etter at han måtte trekke seg som nestleder ble valgt til vervet på nytt.

– En ting er sikkert, vi skal overraske alle og vinne dette valget, sa Søviknes.

Han er i dag ordfører i Os kommune i Hordaland, som skal slås sammen med nabokommunen Fusa. Søviknes satser alt på å bli ordfører i den nye sammenslåtte Bjørnafjord kommune. Han er også partiets kandidat som fylkesordfører i nye Vestland fylke.

Tybring Gjedde inn i sentralstyret

Ketil Solvik-Olsen som gikk av som nestleder ble valgt til medlem av partiets sentralstyre.

Det gjorde også stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde, som ble fremmet som benkeforslag fra sitt eget fylkeslag Oslo.

Også ordfører Alf Erik Andersen i Mandal og Lill Harriet Sandaune fikk plass i partiets sentralstyre.