Familien til Justine Ruszczyk Damond (40), som ble drept av politiet i Minneapolis i 2017, får 157 millioner kroner i erstatning.

Minneapolis har i et forlik med Damons familie også gått med på å gi ytterligere 17 millioner kroner til en organisasjon som kjemper mot vold og for strengere våpenkontroll i byen, skriver Reuters.

40-åringen ringte 15. juli 2017 politiets alarmsentral i Minneapolis for å anmelde det hun trodde var en mulig voldtekt bak huset der hun bodde sammen med forloveden sin.

Da den første politipatruljen ankom stedet, sto hun og ventet på fortauet, iført pyjamas. Mens hun snakket med politifolkene, ble hun uten forvarsel skutt gjennom bildøren og drept.

– Ingen seier for noen

Den 33 år gamle politimannen Mohamed Noor som avfyrte skuddet, fikk først ulønnet permisjon. I mars i fjor ble han pågrepet og tirsdag ble han funnet skyldig i drap.

Byrået i Minneapolis har nå inngått forlik med Damons familie, og erstatningsbeløpet er det største byen noensinne har utbetalt. Det er berettiget, mens borgermester Jacob Frey.

– Dette er ingen seier for noen, men snarere en måte byen vår kan komme seg videre på, sier han.

(©NTB)