BREV: 27 mars sendte spesialetterforsker Robert Mueller (bildet) brev til sin sjef, William Barr, der det fremkommer at han er bekymret for fremstillingen av rapporten han har laget.
BREV: 27 mars sendte spesialetterforsker Robert Mueller (bildet) brev til sin sjef, William Barr, der det fremkommer at han er bekymret for fremstillingen av rapporten han har laget. Foto: Cliff Owen

Russland-etterforskningen:

Skrev brev til justisministeren – uenig med fremstillingen av rapporten

Spesialetterforsker Robert Mueller skrev et brev til sin sjef der han er uenig med justisministerens fremlegging av rapportens innhold, skriver Washington Post.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avisen Washington Post har fått tak i en kopi av et brev sendt fra spesialetterforsker Robert Mueller til sin sjef, justisminister William Barr, sent i mars.

Mueller startet i mai 2017 sin etterforskning, der han fikk i oppdrag om å granske om det var samarbeid mellom daværende presidentkandidat Donald Trumps kampanje og russiske myndigheter før presidentvalget i 2016. Hvorvidt Trump hadde forsøkt å hindre etterforskning ble også undersøkt. Rapporten ble levert i mars.

Brevet ble sendt i etterkant av at Barr 24. mars leverte et fire-siders sammendrag av Muellers 448 siders lange rapport til den amerikanske kongressen.

I brevet beskriver Mueller at han er bekymret for at Barrs sammendrag ikke fanget opp konteksten og innholdet i etterforskningen godt nok.

– Offentlig forvirring

– Det er nå forvirring i offentligheten rundt kritiske aspekter ved funnene i etterforskningen. Dette er en trussel mot den sentrale hensikten for at departementet utnevnte en spesialetterforsker: å forsikre offentligheten om resultatene i etterforskningen, skriver Mueller.

Muellers etterforskning fant ikke bevis på at Trumps valgkampanje hadde samarbeidet med Russland. Rapporten kom ikke frem til en konklusjon rundt hvorvidt Trump hadde forsøkt å hindre etterforskning.

I brevet ber Mueller om at rapportens oppsummeringer og innledninger blir frigitt.

Ifølge Washington Post skal brevets innhold ha sjokkert mange i justisdepartementet.

Møter i Senatet

En talsperson for Mueller har ikke ønsket å kommentere brevet overfor avisen.

Onsdag møter justisminister Barr i Senatet, i det avisen beskriver som en forventet konfrontasjon mellom justisministeren og representanter fra Demokratene.