Oslo  20190225.
Illustrasjonsbilde: Vipps appen på mobil.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Oslo  20180302.
Helge Lurås er redaktør for nettstedet Resett.no.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Resett tilbake på Vipps

Kort tid etter at Vipps sperret Resett fra sin tjeneste tirsdag, er nettstedet tilbake på betalingstjenesten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag skrev Resett på sine nettsider at Vipps hadde avsluttet sitt kundeforhold med nettstedet.

– Vi ble gjort oppmerksom på det av en leser som skulle donere via Vipps og tok kontakt og sa at det ikke gikk, sa Resett-redaktør Helge Lurås til TV 2 etter at de ble sperret.

Slik fant de ut at Resett ikke lenger var å finne med betalingsnummeret de hadde fått oppgitt.

Kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes i Vipps bekreftet overfor TV 2 at de hadde sperret Resett.

– Vi har i dag sperret Resett for brudd på våre vilkår og misbruk av merkevaren Vipps, sa hun til TV 2.

Tilbake igjen

Senere samme kveld har Vipps snudd, og det er igjen mulig å bruke betalingstjenesten for å gi penger til Resett. Det skriver Resett på sine nettsider.

Kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes i Vipps bekrefter dette overfor TV 2.

– Det stemmer. Vi har gitt en tilbakemelding til Resett og har stilt som forutsetning at de ikke skal bryte våre vilkår på måten som er gjort, og skrudde på tjenesten igjen for en liten stund siden, sier Hanne Kjærnes til TV 2 ved 18.50-tiden tirsdag kveld.

– Dette handlet om misbruk av merkevaren og tap av omdømmet, sier hun videre.

– Glad for at Vipps har snudd

Resett-redaktør Helge Lurås bekrefter overfor TV 2 at de er tilbake igjen på betalingstjenesten.

– Vi er glad for at Vipps har snudd og tatt oss inn igjen, og at de har beklaget at de stengte av tjenesten uten å informere oss på forhånd, det verdsetter vi, sier han.

Lurås legger til at de har stilt oppfølgingsspørsmål til Vipps med tanke på hvordan Resett skal ha misbrukt merkevaren.

– Men jeg har forståelse for at Vipps nå trenger å godtgjøre beslutningen de nå har beklaget til oss. Vi er litt uenige i at vi har brutt bestemmelser i avtalen, men hovedbeskjeden er at vi er glad for at vi er tilbake igjen og verdsetter det, sier han.

Aksepterer ikke

Da Resett tok kontakt med Vipps etter å ha blitt gjort oppmerksomme på at tjenesten var stengt, skal de ha fått beskjed om at nettsiden er «så polariserende at Vipps ønsker å avslutte kundeforholdet».

Etter at Resett ble sperret, sa Helge Lurås til TV 2 at de ble gjort oppmerksom på sperringen rundt 20 minutter før de opplyste om det på sine nettsider. I saken stod det at Vipps lovet en e-post for ytterligere forklaring.

– Vi er i kontakt med advokat, men avventer e-posten vi er lovet. Men vi har selvfølgelig tenkt å forfølge saken og vil ikke akseptere dette, sa han da.

Lurås mente forklaringen om at Resett er sperret for brudd på vilkårene og misbruk av merkevaren er uforståelig.

– Vi har simpelthen oppfordret folk til å donere gjennom de ulike metodene og har ikke markedsført dette på noen som helst annen måte, sa han til TV 2 da Resett fortsatt var sperret av betalingstjenesten.

Blokkert av Google

Resett har den siste tiden blitt svartelistet av flere store annonsører og blokkert fra Googles annonsetjeneste AdSense.

Google begrunner svartelistingen av det omstridte nettstedet med at Resett skal ha brutt regelverket til annonsetjenesten AdSense, som sier at det ikke er lov til å oppfordre leserne til å klikke på annonser fra Google.

– Vi mener vi ikke brøt regelverket. Oppfordringen har vært at leserne skulle handle hos annonsørene, ikke bare klikke på annonser, sa Helge Lurås til Kampanje den gang.