BEVÆPNET: Væpnet politi rykket ut til hendelsen lørdag.
BEVÆPNET: Væpnet politi rykket ut til hendelsen lørdag.

drapet i Mehamn:

Alle er utenlandske statsborgere

En mann ble skutt og drept i Gamvik kommune lørdag. To personer er nå siktet for drap, og alle er utenlandske statsborgere, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til lørdag ble en mann skutt og drept i Mehamn, som ligger i Gamvik kommune i Finnmark.

I løpet av formiddagen ble to personer pågrepet. Den ene, er en 35 år gammel mann som er bosatt i Gamvik, opplyser politiet. Begge de pågrepne er siktet for drap.

Advokat Jens Bernhard Herstad er oppnevt som forsvarer for en av mennene. Han sier til TV 2 lørdag at hans klient ikke erkjenner straffskyld i henhold til siktelsen.

– Vi har hatt en kort samtale, og han stiller seg helt uforstående til dette, sier Herstad.

Lørdag ettermiddag opplyste politiet at både avdøde og siktede er utenlandske statsborgere. Politiet ønsker ikke å gå ut med hvilket land før pårørende er varslet. Kripos bistår politiet i Finnmark med å kontakte pårørende.

En av de siktede skal lørdag morgen ha postet en tekst på sin Facebook-side der han ba om tilgivelse. iFinnmark har oversatt teksten, der mannen skriver at han ikke mente å løsne skudd.

Uklart hva som er årsaken

– Vi vurderer også å be Kripos om bistand til de tekniske undersøkelsene av åstedet, sier Monica Lore, politifaglig etterforsknignsleder i Finnmark politidistrikt til TV 2.

Politiet jobber nå med å kartlegge foranledningen til hendelsen. Det gjøres flere vitneavhør, og politiet har bedt utenlandske politimyndigheter om informasjon om de involverte. Avdøde vil bli sendt til obduksjon i Tromsø.

De siktede har ikke fått oppnevnt forsvarer.

Funnet i hus i Mehamn sentrum

Avdøde er en 40 år gammel mann bosatt i Mehamn. Han ble funnet i et hus i Mehamn sentrum. En omfattende etterforskning ble iverksatt etter at mannen ble funnet.

Politiet etterlyste de to som nå er siktet allerede tidlig lørdag. De ble sett gående fra en bil som var kjørt i grøfta i nærheten av Gamvik. Politiet setter ulykken i forbindelse med hendelsen i Mehamn.