ILLUSTRASJON: Fire russ må møte i Øvre Romerikets Tingrett etter å ha delt en sexvideo som viser en av dem ha sex med en 17 år gammel jente.
ILLUSTRASJON: Fire russ må møte i Øvre Romerikets Tingrett etter å ha delt en sexvideo som viser en av dem ha sex med en 17 år gammel jente. Foto: Lien, Kyrre

Fire russ tiltalt for å ha delt en sexvideo av 17-årig jente

De tiltalte skal ha delt videoen på en gruppechat, før de publiserte en redigert versjon på Instagram. Formålet var å promotere russebilen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fire gutter og menn mellom 17 og 19 år er tiltalt etter å ha delt en sexvideo som viser en av dem ha sex med en 17 år gammel jente.

De fire er tiltalt for «å ha produsert fremstilling som seksualiserer barn» og for å ha delt eller medvirket til å dele videoen, ifølge tiltalen.

De er også tiltalt for for straffelovens paragraf 266 som omhandler hensynsløs atferd å ha krenket en annens fred.

Hendelsen skjedde i desember 2017 og de tiltalte må møte i Øvre Romerike tingrett mandag, skriver Dagbladet.

Ville promotere russbilen

Videoen skal først ha blitt delt på Snapchat, for så å bli lagt ut som en redigert versjon på Instagram.

De tiltalte er russ i år og hensikten med å dele videoen var å promotere russebilen deres, kommer det frem i tiltalen.

– Alvorlig

Politiadvokat Camilla Granstrøm sier til Dagbladet at tiltalen blir mer alvorlig fordi jenta var 17 år da dette skjedde.

– Jenta anmeldte selv, og politiet valgte sammen med statsadvokaten å ta ut tiltale. Vi er opptatt av at det å dele bilder ikke er greit uten samtykke, sier Granstrøm.

Bistandsadvokat Birgit Vinnes sier at den fornærmede kvinnen har hatt det veldig tøft som følge av videospredningen. Hun har sovet har sovet dårlig, og slitt med konsentrasjonen på skolen og fått dårlig selvtillit.

– Hun valgte å anmelde saken for å sette fokus på at det ikke er greit å filme og publisere film av noen som har sex, hvis personen ikke har samtykket i filmen, sier Vinnes til avisen.