Se video: Dramatisk politijakt på knivraner i Stavanger

Politiet gikk hardt til verks for å stanse knivmannen som suste rundt i Stavanger sentrum.

Det var klokken 16.30 fredag ettermiddag at politiet mottok melding om en mann som hadde stjålet en bil fra en garasje på Hundvåg i Stavanger.

– Mannen som meldte fra hørte en lyd fra garasjen og gikk for å sjekke. I garasjen fant han en ruset mann som truet ham med kniv, sa operasjonsleder Brit Randulff i Sørvest politidistrikt kort tid etter hendelsen.

Den 19 år gamle mannen kjørte av gårde i bilen og startet med det en storstilt politijakt.

Se den utrolige videoen av politiets pågripelse i vinduet øverst!

Måtte løpe unna

Politiet observerte mannen på bybroen i Stavanger, og prøvde deretter å stanse ham. Men 19-åringen nektet å stoppe bilen, og satte kurs for Stavanger sentrum.

– Vi klarte å sluse ham inn i et område hvor han ikke kunne unnslippe. Ferden endte med at han krasjet inn i bygget til Stavanger Aftenblad, sier Randulff.

Før mannen krasjet inn i bygget, hadde han kjørt som en galning rundt i sentrum. I videoen som ble filmet av et vitne ser man hvordan politiet tar i bruk flere politibiler for å stanse mannen.

En av politibilene krasjer inn i gjerningsmannens bil flere ganger, og det er nærmest et under at ingen ble skadet. En tilfeldig forbipasserende måtte løpe unna for å ikke bli truffet.

Kjenning av politiet

Mannen kjørte med ujevn fart og dundret til slutt inn i Stavanger Aftenblad-bygget. I sammenstøtet knuste han et par vinduer.

Politiet stormet ut av bilene og fikk kontroll på gjerningsmannen, som senere ble sendt til helsesjekk ved legevakten.

– Den pågrepne er en 19 år gammel mann som er godt kjent for politiet fra tidligere. Mannen avhøres lørdag morgen, sier politiadvokat Sveinung Andersen til TV 2.

– Selve pågripelsen så dramatisk ut?

– Det var en bilforfølgelse i Stavanger sentrum en fredags kveld, og det utsetter andre for fare. Heldigvis ble ingen skadd her, sier Andersen.