RØRENDE SMS: Anders Holch Povlsen, her med kona Anne Holch Povlsen i mai 2018, sendte torsdag ut en SMS med takk til alle som har kommet med støttende hilsener etter terrorangrepet som tok livet av deres tre barn.
RØRENDE SMS: Anders Holch Povlsen, her med kona Anne Holch Povlsen i mai 2018, sendte torsdag ut en SMS med takk til alle som har kommet med støttende hilsener etter terrorangrepet som tok livet av deres tre barn. Foto: AP

Mistet tre av fire barn i terrorangrepet

– Tapet er helt ubegripelig

Det var helt stille på det danske torget i Brande da en tekstmelding fra milliardær-paret Holch Povlsen ble lest opp etter at tre av barna deres ble drept i terrorangrepet på Sri Lanka.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi sender dere de kjærligste hilsener, kjærligste tanker, og er dypt takknemlige over all den hjertevarme vi har mottatt de siste dagene», skriver Anders og Anne Holch Povlsen innledningsvis i en SMS.

Ekteparet mistet tre av fire barn under terrorangrepet på Sri Lanka 1. påskedag. Barna var i alderen fem til 15 år.

«Tapet av våre elskede barn Alma, Agnes og Alfred er helt ubegripelig», står det i tekstmeldingen.

Det var Astrid Storm Holch Povlsen som overlevde.

I terrorangrepet var det tre hoteller og tre kirker som ble angrepet. Den danske familien oppholdt seg på et av hotellene da angrepene startet. Til nå er 253 bekreftet omkommet, der 31 var utenlandske offer.

Holch Povlsen har vært stille om tragedien fram til presten Arne Holst-Larsen leste opp tekstmeldingen på Brande torv i Danmark torsdag.

Den danske avisen Herning Folkeblad skriver at familien og motekonsernet de eier, Bestseller, alltid har vært en del av Brande, og at det var grunnen til at minneseremonien ble holdt der.

Det var flere mennesker som møtte opp på torget for å minne bombeofrene med sang, to minutters stillhet og bønn.

«Med de mange gode menneskene vi har rundt oss, nære venner, dyktige kolleger og våres kjærlige familie vil vi sammen komme oss gjennom det. Vi setter umåtelig stor pris på den medmenneskeligheten, som også vises i Brande i kveld – ikke bare overfor våre familie og barn, men overfor alle ofrene for de grusomme handlingene på Sri Lanka. Anders og Anne». Slik avsluttes SMS-en fra ekteparet.