LØNN: Det er ikke uvanlig å ønske seg en høyere månedslønn enn man har i dag. Men betydelige lønnsøkninger kommer sjelden av seg selv.
LØNN: Det er ikke uvanlig å ønske seg en høyere månedslønn enn man har i dag. Men betydelige lønnsøkninger kommer sjelden av seg selv. Foto: TV 2

Høyere lønn? Da må du aldri gjøre dette

Dersom du skal forhandle med sjefen om høyere lønn, kan det være et godt tidspunkt akkurat nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fleste ønsker å tjene mest mulig, og mange fortjener også å tjene mer enn de gjør i dag.

Men for å oppnå høyere lønn, må du som regel snakke med sjefen og overtale vedkommende. Det kan være ubehagelig, men er samtidig veldig lurt.

Og mens norsk økonomi går godt, og hovedforhandlingene ser ut til å resultere i lønnsvekst, kan akkurat nå være et godt tidspunkt for å ta en slik samtale.

Det beste tidspunktet

Hva som er det beste tidspunktet for lønnsforhandlinger vil selvfølgelig variere fra bedrift til bedrift.

Mens kollektive lønnsforhandlinger i stor grad preges av hvordan det går i norsk økonomi, avhenger individuelle lønnsforhandlinger også mye av hvordan det går med bedriften.

– Mange bedrifter har samtaler hvor arbeidstakerens utvikling evalueres. Når du får vite om du har gjort det godt, kan dette være noe som spiller inn på hvor høy lønn du fortjener, sier advokat og partner i Advokatfirmaet Strandenæs, Sigurd Knudtzon.

Dersom du får høre at du har gjort det godt, kan det altså være fornuftig å diskutere lønnsforhøyelse med dette som bakgrunn.

Karriereveileder Mette Manus sier et godt tidspunkt for forhandling gjerne er når du har jobbet et sted en stund, og føler det er rettferdig. Spesifikke årsaker kan være at andre i bedriften har fått lønnsøkning, eller at bedriften nå går bedre enn da din nåværende lønn ble bestemt.

– Det kan også være naturlig å be om høyere lønn dersom du har fått nye arbeidsoppgaver. Noen har kanskje tatt et kurs eller fullført en videreutdanning som gjør at de fortjener mer, sier Manus.

Forberedelser

Fortell sjefen at du ønsker et møte, og si gjerne hva møtet skal dreie seg om. Da kommer det ikke brått på, og vedkommende får muligheten til å tenke seg om litt først.

Når du har avtalt et møte med din overordnede, er det veldig viktig at du forbereder deg godt. Da kan det være lurt å skrive ned og tenke gjennom hva du skal si.

– Før du snakker med sjefen, må du tenke over i hvilken grad du bidrar til økonomien i selskapet. Dersom du jobber i en prestasjonspreget virksomhet, kan det også være hensiktsmessig å se på muligheten for en bonusordning, sier Knudtzon.

Ikke alle yrker har en direkte sammenheng mellom din innsats og bedriftens resultat, og da må du finne andre argumenter du kan bruke.

– Du må uansett kunne dokumentere hvorfor du fortjener høyere lønn, og vise til resultater. Kanskje har du tatt nye utfordringer eller ferdigstilt et krevende prosjekt, sier Manus.

Se på de rundt deg

Dersom du skal kreve høyere lønn fra din bedrift, er det selvfølgelig viktig at du på en eller annen måte faktisk fortjener det. Da er det viktig at du ikke tenker så mye på deg selv, men heller argumenterer for hvorfor det er i bedriftens interesse at du får høyere lønn.

– Dette avhenger av hvor viktig du er for bedriften; jo viktigere du er, jo bedre er mulighetene for at sjefen synes du fortjener mer. Hvis det er lett å erstatte din kompetanse, er det vanskeligere å kreve høyere lønn. Samtidig kan det være greit å huske på at det å ansette en ny person krever tid og ressurser for bedriften. Det er også en risiko for feilansettelse, sier Knudtzon.

Se på hva andre med samme jobb som deg tjener. Dette kan andre i din bedrift, eller noen som jobber med det samme i andre sammenlignbare virksomheter. Ligger du under normen, kan nettopp det være et godt argument.

– Det er ikke alltid en selvfølge at arbeidsgiver følger med på markedslønnen for akkurat deg. Da kan det være hensiktsmessig å gjøre sjefen oppmerksom hvis din lønn ligger under gjennomsnittet, sier Knudtzon.

Manus mener de fleste vil komme langt med å tenke gjennom argumentene på forhånd, og kommunisere dem på en voksen og ordentlig måte.

– Du bør se for deg en akseptabel sum på forhånd, og kanskje legge deg litt over når du presenterer ditt forslag. Du får ikke høyere enn summen du foreslår, og da tåler du også at summen forhandles litt nedover, sier Manus.

Unngå denne fellen

I samtalen med sjefen bør du altså legge frem hvorfor du fortjener høyere lønn, og enda viktigere forklare hvorfor det er i bedriftens interesse at du skal tjene mer. Det finnes også en vanlig felle du må unngå.

– Det man aldri bør gjøre, er å true. Trusler selger ikke, og begynner du med det, går motparten rett ned i skyttergraven, sier Knudtzon.

Dersom du først kommer med en trussel, må du hvert fall være villig til å gjennomføre den hvis vilkårene du stiller ikke blir oppfylt. Truer du for eksempel med å si opp om du ikke får høyere lønn, må du være forberedt på gjøre nettopp det. Ellers mister du all tillit.

– Jeg synes ikke trusler en god idé. Det er en primitiv måte for kommunikasjon. Kommer du med trusler, er det noe du er misfornøyd med, og da bør du kanskje jobbe et annet sted, sier Manus.

Hun sier det derimot er noe annet om du har fått et jobbtilbud et annet sted, og spør arbeidsgiveren om de kan matche tilbudet. Det er også Knudtzon enig i.

– Da kommer du ikke med en trussel, men gir arbeidsgiveren en mulighet til å gi deg et tilbud, sier Knudtzon.

Hvis du ønsker å stige i gradene og få høyere lønn, tror Knudtzon du generelt bør prøve å være synlig i bedriften og vite hvordan du skal oppføre deg.

– Du må lære deg kodene for å vise at du passer godt inn. Du bør også kjenne bedriften godt før du starter en samtale om lønnsøkning. Snakk om bedriftens utfordringer og hvordan dere skal løse dem, sier Knudtzon.

– Mange nordmenn er underbetalte, og bør bli flinkere til å stå på for egne rettigheter. Det verste som kan skje om du snakker med sjefen om høyere lønn, er at du får et nei. Da har du i hvert fall prøvd, og kanskje lykkes du neste gang, sier Manus.