Elg jaget ektepar opp i et tre

Et ektepar i 60-årene fikk et ublidt møte med en sint elg. Plutselig løp elgen etter dem, og de måtte søke tilflukt oppe i et tre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk et litt uvanlig oppdrag mandag morgen. Et ektepar i 60-årene var på påsketur i et lokalt turområde i Mandal da en sint elg gikk til angrep.

– Det var en elg som ikke var fornøyd med å møte paret på tur. Elgen løp etter dem, paret måtte da legge seg sprang med elgen hakk i hæl. Etter litt måtte de klatre raskt opp i et tre for å komme seg unna, forteller John Repstad, operasjonsleder i Agder politidistrikt.

Elgen ga seg likevel ikke der. Mens paret satt i treet, sto elgen nedenfor å ventet. Ekteparet satt til slutt i rundt 20 minutter oppi treet mens elgen tuslet under.

– En av de gikk ned fra treet i et forsøk på å jage bort elgen ved å kaste pinner etter den, men det nyttet ikke, forteller Repstad.

Paret fikk til slutt varslet svigersønnen, som igjen meldte ifra til politiet.

– Det var svigersønnen som meldte ifra til oss. Vi varslet igjen Viltnemnda, som dro ut til stedet for å få jaget vekk elgen, sier operasjonslederen.

Da Viltnemnda var på vei, hadde elgen tydeligvis fått nok. Den begynte å tusle litt vekk fra treet paret satt i. Da så paret muligheten til å hoppe ned og løpe motsatt vei.

– De kom seg uskadet fra hendelsen, men det er ganske traumatisk å ha en elg løpende etter seg. Det er et populært turområde, så det er viktig å varsle folk, forteller Repstad.