ULYKKE: Minst 29 personer omkom etter en turistbuss kjørte av veien i Madeira.
ULYKKE: Minst 29 personer omkom etter en turistbuss kjørte av veien i Madeira. Foto: EPA/HOMEM GOUVEIA

29 døde etter turistbuss kjørte av veien i Madeira

29 tyske turister har mistet livet og et tjuetalls personer er skadd etter at en buss kjørte av veien og veltet ned en bratt skråning på Madeira.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ulykken skjedde onsdag kveld klokken 18.30, i Santa Cruz på Madeira. Det skal ha vært over 50 passasjerer i bussen.

Ifølge BBC opplyser borgermesteren i Santa Cruz, Filipe Sousa, at alle turistene i bussen var tyske.

I en uttalelse til den portugisiske kringkasteren RTP bekreftet også Sousa at 28 personer har omkommet i bussulykken. Natt til torsdag ble det kjent at dødstallet var økt til 29.

Blant de døde er det 11 menn og 17 kvinner. Alle skal være utenlandske statsborgere.

Et tjuetalls personer er fraktet til sykehus i Funchal, hovedstaden på øya. Det er ikke kjent hvor alvorlige skader de har.

Mistet kontrollen

Ulykken skal angivelig ha skjedd da sjåføren mistet kontrollen over bussen i en bratt og krapp sving. Bussen kjørte av veien og veltet ned en bratt skråning før det krasjet inn i taket på et hus.

Bilder fra stedet viser bussen liggende på siden i skråningen like overfor en bygning. Den portugisiske sjåføren og guiden skal ifølge portugisiske medier ha overlevd ulykken, og er fraktet til sykehuset i Funchal.

Bussen hadde nettopp forlatt hotellet Quinta Splendida da den kjørte ut av veien, skriver El Pais. Ifølge nyhetsbyrået AP skal det ha vært fint vær og god sikt da ulykken skjedde.

Portugals president Marcelo Rebelo de Sousa reiser i løpet av kvelden til Madeiras hovedstad Funchal, opplyser Lusa. Portugisiske myndigheter opplyser at de har startet etterforskning av ulykken.

Ukjent om nordmenn er involvert

Pressetalsperson i UD, Astrid Sehl, sier til TV 2 at ambassaden i Lisboa arbeider med å skaffe oversikt over situasjonen og om nordmenn kan være rammet

Apollo sier til NTB at ingen av deres reisende var om bord i bussen. Turoperatør Ving opplyser til NTB at de har 30 norske gjester på Madeira, mens TUI opplyser at 16 nordmenn for øyeblikket reiser med dem på den portugisiske øya.