Ap-profil med stortingsskade:

– Jeg vrikket ankelen skikkelig fordi jeg ble så forbanna på Carl I. Hagen

OVERTRÅKK: Carl I. Hagen under finansdebatten på Stortinget mandag.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
VONDT: Masud Gharahkhani sier til TV 2 at han har hatt smerter i foten, men is og kompresjon har gjort det bedre. Foto: Privat/NTB
Masud Gharahkhani (Ap) og Carl I. Hagen (Frp) diskuterte integrering så busta føyk i stortingssalen. Til slutt ble Ap-politikeren så sint at han tråkket over da han skulle forlate Stortingets talerstol.

– Jeg vrikket ankelen skikkelig fordi jeg ble så forbanna på Carl I. Hagen. Frps ansvarsfraskrivelse gjorde meg forbanna og engasjert. Jeg ble så superengasjert at jeg ikke fulgte med på trappene og fikk en skikkelig vrikk, men det skal mer til for å stoppe meg, sier Gharahkhani til TV 2.

Foranledningen til «stortingsskaden» var tirsdagens debatt i Stortinget om forslag fra SV om «et langsiktig og helhetlig løft for Groruddalen og Oslo Sør».

I forslaget ligger det i alt tjue forslag, hvor partiet blant annet ønsker at Oslo skal få mulighet til å avskaffe kontantstøtte innenfor sitt område og bruke pengene på å få folk i arbeid.

Et annet forslag går på permanent tilstedeværelse av politi i områder av Oslo hvor ungdomskriminaliteten øker.

SKADET: Masud Gharahkhani tråkket feil på vei ned fra Stortingets talerstol.
SKADET: Masud Gharahkhani tråkket feil på vei ned fra Stortingets talerstol. Foto: Åserud, Lise

Les alle forslagene her.

Hagen: – God jul og godt nytt år

– Både Arbeiderpartiet og SV hevder at når vi stemmer imot forslagene, så er vi uenige i innholdet, men det er ikke nødvendig å vedta ting som er under arbeid fra regjeringen, sa Frp-veteran Carl I. Hagen fra talerstolen.

– Vi trenger ikke å stemme for god jul og godt nytt år hele tiden, når det ikke får noe praktisk betydning over hodet, fortsatte han.

Hagen pekte på utfordringer med at barn fra innvandrerfamilier ikke lærer seg norsk, og adresserte ansvaret for utfordringene til de andre partiene:

– Det vi har i utsatte områder er et resultat av 40 års naivitet hos de andre partier i denne sal, sa Frp-politikeren.

Hagens innlegg i Stortinget provoserte Gharahkhani.

– Det er hans parti som har ansvaret for hvordan bosettingspolitikken i denne byen har vært. Det har han glemt. Han har også glemt at hans regjering har foreslått å styrke kontantstøtten, som er integreringsfiendtlig og likestillingsfiendtlig. Som sier til innvandrerkvinner at vi skal gi dere av skattebetalernes penger for å være hjemme og ikke i arbeidslivet, og ikke sende ungene deres i barnehagen så de ikke lærer seg norsk, sa Ap-politikeren med kraftig stemme.

En tydelig irritert Gharahkhani forlot talerstolen og tråkket over.

Han forteller til TV 2 at beinet har fått seg en real trøkk.

– Hvorfor ble du så forbanna?

– Jeg ble forbanna fordi det var en total ansvarsfraskrivelse fra Frp som har hatt hånda på rattet i 18 år Oslo og seks år i regjering. Man har hatt en regjering med Frp som har sagt nei til å bosette flyktninger i små kommuner. Spesielt når Carl I. Hagen snakker om at barn skal lære seg norsk og Frp har vært med på å øke kontantstøtten. Det som skjer i Oslo er resultatet av Frps politikk, sier Ap-politikeren til TV 2.

– Dette har jeg advart mot

– Det var jo ikke noe bra, sier Carl I. Hagen til TV 2 når han får høre om Ap-politikerens overtråkk.

Frp-nestoren avviser Gharahkhanis politiske argumentasjon.

– Vi har ikke hatt noen ansvar for bosettingspolitikken. Det er de rødgrønne som styrer og Frp har hele tiden i Oslo sagt nei til flere innvandrere. De andre har tatt imot flere tusen nye, selv om vi har hatt nok problemer. Når det gjelder kontantstøtten så må han bevise at den en er betydelig faktor. Med tre-, fire- og femåringer får man jo ikke noe kontantstøtte. Den gjelder hvis du har barn mellom ett og to år, sier Hagen.

– I 40 år har jeg advart mot altfor stor innvandring fra andre verdensdeler og kulturer og nå har vi fått de problemene jeg spådde. De andre sa det ble en berikelse og kulturelt mangfold, og nå koster det mange titalls millioner, legger han til.

President-trøst

Som plaster på såret fikk Gharahkhani en hilsen på Facebook fra tredje stortingspresident Magne Rommetveit (Ap):

«Det er det som skjer på talarstolen som er det viktigaste Masud Gharahkhani. Og der tråkka du skikkelig til!»

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook