Det opplyser politiadvokat Stian Eskeland.

Videoklippet av slaget har blitt spredd raskt på sosiale medier.

Videoen viser 22-åringen som står og ser ned på mobiltelefonen sin idet en ung mann kommer bort til han. De to utveksler noen ord, før den ukjente mannen slår 22-åringen i ansiktet med knyttet neve. Slaget skjer tilsynelatende uten forvarsel.

TV 2 snakket søndag med voldsofferets far. Han legger han ikke skjul på at det var fryktelig vondt å se hans 22 år gamle sønn bli slått rett i bakken, uten foranledning.

– Min sønn visste ikke at han var slått ned før i går, sier faren om den rystende voldsvideoen.

Husket ingenting

22-åringen visste ikke at han var utsatt for vold før en hel uke etter på.

Faren sa til TV 2 at sønnen hans våknet opp sist søndag, etter å ha vært på byen kvelden før, med et hodeverk «uten sidestykke» og trodde han var fyllesyk.

– Men så begynte han å spy, og det gjør han aldri når han er fyllesyk. Han hadde fullstendig blackout og husket ingenting, forteller faren.

Utover uken klarte den unge mannen så vidt å komme seg på jobb, og orket ikke å gjøre noe som helst.

– Etter hvert følte han seg litt bedre, og på fredag gikk han på byen med noen kompiser hvor han tilfeldigvis fikk vist videoen, forteller 22-åringens far.

Voldsvideoen som viser hvordan han ble utsatt for uprovosert vold, hadde da blitt delt i en lukket chattegruppe.

– Urovekkende

Politiadvokat Stian Eskeland, sier til TV 2 at de mottok anmeldelsen fra fornærmede i saken for to dager siden.

– At filmen ble delt, gjorde at vi fikk en del tips om de involverte. Vi har nå sikret videoen, som er en sentral del av etterforskningen, sier Stian Eskeland, politiadvokat.

Politiet mener filmen er urovekkende.

– Det er urovekkende å se at personer filmer stygge voldshendelser, for så å legge de ut og dele de på sosiale medier istedenfor å kontakte politiet. I denne hendelsen som skjedde for to uker siden, fikk vi ikke vite hva som hadde skjedd før nå, sier politiadvokaten.

Politiet har siktet én person for hendelsen. Det er personen som politiet mener slo fornærmede. Politiet vil ikke si til TV 2 om siktede erkjenner straffeskyld av hensyn til etterforskningen.