Politiet opplyser at de tre siktede stakk fra stedet etter ulykken, og at de dermed er siktet for vegtrafikklovens §12, som omhandler plikter ved et trafikkuhell.

Politiet ble varslet om ulykken 22.09 søndag kveld.

Da nødetatene ankom ulykkesstedet fant de en ung mann som var omkommet, og to personer som ble sendt til akuttmottaket på Haukeland sykehus for behandling.

Politiet mottok opplysninger om at tre personer skulle ha forlatt stedet, og det ble iverksatt leting etter disse.

Etter kort tid ble de funnet.

Politiadvokat Thomas Arntsen sier til TV 2 at en av de tre er avhørt. De ble alle innlagt på sykehus med skader, men skal ikke ha alvorlige skader.

– Det ble også tatt innledende avhør med de to andre, sier han.

Alle de totalt seks involverte i hendelsen er i aldersgruppen 17-21 år.

Høy fart

Politiet sier bilen neppe var registrert for flere enn fem personer. Trolig har høy fart og at minst én person ikke brukte sikkerhetsbelte bidratt til å forverre skadeomfanget, bekrefter politiadvokaten.

– Vitneforklaringer vi har innhentet så langt, gir grunn til å anta at høy fart har vært en del av ulykkesbildet. Men om det er det som er selve ulykkesårsaken, er for tidlig å si, sier Arntsen til NTB.

Skrevet ut

De tre siktede skal ha blitt funnet ikke langt fra ulykkesstedet.

De tre som er siktet er nå skrevet ut av sykehuset, og skal i avhør i løpet av dagen.

Politiet vet foreløpig ikke årsaken til ulykken, men trolig har høy fart og at minst én person ikke brukte sikkerhetsbelte bidratt til å forverre skadeomfanget, bekrefter politiadvokat Thomas B. Arntsen i Vest politidistrikt overfor NTB.

– Vitneforklaringer vi har innhentet så langt, gir grunn til å anta at høy fart har vært en del av ulykkesbildet. Men om det er det som er selve ulykkesårsaken, er for tidlig å si, sier han.

Politiet kan ikke opplyse om det var fører eller passasjer som omkom, eller alder på avdøde.

Politiadvokaten sier klokken 13.30 mandag at det er fire gutter og ei jente som var involvert i ulykken. Jenta ligger hardt skadd på sykehus.

Fastklemt

Det var to som satt fastklemt i bilen da nødetatene ankom stedet.

Den avdødes pårørende er allerede varslet. Vedkommende vil bli obdusert.

– Vi har kontroll på alles identitet. De som ligger til observasjon vil bli avhørt når de er i stand til det, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Tatiana Knappen, til TV 2 tidlig mandag morgen.

Hun kunne ikke si noe mer om skadeomfang for de fem som ligger på sykehus.

Veien åpnet

Politiet opplyser at operasjonssentralen fikk melding om ulykken fra et forbipasserende kjøretøy klokken 22.09.

Ulykkesgruppen og politiets kriminalteknikere var på stedet natt til mandag.

Veien i området, krysset som knytter Ervikveien og Tertnesveien sammen, fylkesvei 267, var lenge stengt. Like etter klokken 7.30 skriver vegtrafikksentralen at veien er åpnet.