Nordmenns potetforbruk stuper:
– Vi mister en viktig del av matkulturen vår
Bare i løpet av de siste 20 årene har nordmenns inntak av potet gått ned med nesten 50 prosent. Det bekymrer kokk og gründer Andreas Viestad.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
På 1700- og 1800-tallet reiste prester rundt i Norge og forkynte potetens hellige evangelium. Poteten trivdes godt i norsk jord, og kunne bidra til å gjøre nordmenn selvforsynte. I tillegg kunne den være livsviktig for mange nordmenn, blant annet fordi den kunne bidra til å hindre den dødelige sykdommen skjørbuk.Derfor bidro potetprestene til å spre budskapet. I dag har den mistet nesten all sin popularitet.Halvert forbrukI 2000 spiste hver nordmann 32,9 kilo poteter hv
Logg inn for å lese denne artikkelen
Om du ikke har en TV 2-konto fra før kan du lage en, helt uten kostnad!
Artikkelen er oppdatert