POLITIKER: Hege Haukeland Liadal (Ap) sammen med partileder Jonas Gahr Støre under valgkampen i 2017.
POLITIKER: Hege Haukeland Liadal (Ap) sammen med partileder Jonas Gahr Støre under valgkampen i 2017. Foto: Nesvold, Jon Olav

Ap-topp krevde penger for pendlerreise – var på Beyoncé-konsert

Stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) innrømmer å ha levert fiktive reiseregninger til Stortinget. – Alvorlig brudd, sier Hadia Tajik til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra januar 2017 til oktober 2018 leverte Haukeland Liadal reiseregninger for en halv million kroner til Stortinget, skriver Aftenposten.

Avisen har avdekket at i reiseregninger for over 60.000 kroner, befant stortingsrepresentanten seg et annet sted enn det hun oppga.

I et tilfelle hvor Haukeland Liadal oppga å besøke Odda og Tyssedal i jobbsammenheng, viste et bilde hun la ut på Facebook at hun befant seg hjemme i Haugesund.

– Beklager

Kjøreturen som aldri fant sted fikk hun refundert over 3.000 kroner i kjøregodtgjørelse og diett fra Stortinget.

Ved et annet tilfelle oppgir hun ifølge avisa å ha hatt medievakt for partiet i Oslo, og krever refusjon for en pendlerreise fra Haugesund til Oslo. I realiteten var hun på Beyoncé-konsert i København.

– Jeg har oppdaget feil, og det beklager jeg. Det er jeg lei meg for, og i tråd med at jeg har tatt kontakt med reisekontoret og oppklart der det har oppstått feil, betaler jeg det tilbake. Jeg skal være nøye fremover og legger meg helt flat, sier Liadal.

Nestlederen i Rogaland Ap skal ha fått penger for å ha vært hjemme, på private reiser eller på hytta, skriver avisen.

– Alvorlig

Overfor Aftenposten sier Liadal at det kan være vanskelig å forstå reiseregningssystemet, og at «det ikke er alt som er like åpenbart alltid».

Nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik, sier til TV 2 at informasjonen om at Liadal har levert fiktive reiseregninger var nytt for partiledelsen.

– Det er bra at Hege beklager og sier at hun vil at dette skal bli rettet opp. Vi forutsetter at Stortingets regelverk følges. Brudd på dette er alvorlig, og derfor er det viktig at Stortinget ser på dette slik at alle fakta kommer på bordet, sier Tajik.

Den 46 år gamle Ap-politikeren har vært innvalgt på Stortinget siden 2013 og satt i familie- og kulturkomiteen frem til 2017.

Etter dette har hun vært en del av energi- og miljøkomiteen og fungert som Arbeiderpartiets energipolitiske talsperson.

I oktober ble det kjent at FrP-politiker Mazyar Keshvari også leverte udokumenterte reiseregninger for 290.000 kroner. Også han innrømmet å ha fått utbetalt penger han ikke hadde krav på.

(©NTB)