Planlegger du å reise til Spania i påskeferien? Da må du forberede deg på at det kan bli kaos på de spanske flyplassene.

Om ikke partene i tariffoppgjøret blir enige kan 60 000 ansatte på flyplassene bli tatt ut i streik, skriver den spanske avisen El Mundo.

Det advares mot innstilte avganger, forsinkelser og lange køer.

Rammer alle flyplasser

Det er fagforeningen Unión Sindical Obrera (USO) og Unión General de Trabajadores (UGT) som sitter i forhandlinger.

Avisen skriver at partene håper de kommer til en enighet, men om de ikke blir enige vil det blir streik fra 20.april.

Alle spanske flyplasser påvirkes dersom det blir en streik, og de ansatte som rammes er blant annet piloter, sikkerhetspersonell og ansatte som har med driften av flyplassene å gjøre.

Ifølge avisen er påsken en av de største turisthelgene i Spania og rundt fem millioner ventes å ankomme landet med fly.

Dropper hytta

Tall fra Virkes Reiselivs befolkningsundersøkelse viser at 37 prosent skal ta påskeferie i år. Av disse oppgir 25 prosent at de skal til utlandet, skriver ABC Nyheter.

– Selv om hytta fremdeles er mest populær som feriedestinasjon i påsken, viser tallene at flere enn i fjor booker seg tur til utlandet. Dette underbygges av tall fra reisearrangørene som har solgt godt med reiser for denne påsken, sier Astrid Bergmål, leder i Virke Reiseliv, til avisen.

Tall fra reiseoperatøren TUI viser en vekst på 35 prosent i årets påskeuke sammenlignet med samme tid i fjor.

– Den sene påsken har innvirkning på hvor vi velger å tilbringe helligdagene, og vi ser at både barnefamilier og voksne velger Syden fremfor hytta i år, sier Nora Aspengren, Kommunikasjonsansvarlig i TUI Norge.​

Ifølge Eurostats reisestatistikker, som forteller hvor innbyggere i hele EU foretrekker å reise, er Spania det landet i EU som har desidert flest overnattinger fra utenlandsreisende

Ifølge tallene fra Virke oppgi flere at de velger Italia og Polen som destinasjon for påsken, sammenlignet med fjoråret.