Forslaget om «under streken»-løsningen ble ikke godt mottatt, og mange mente at en slik løsning ville bryte med norsk budsjettpraksis.
Forslaget om «under streken»-løsningen ble ikke godt mottatt, og mange mente at en slik løsning ville bryte med norsk budsjettpraksis. Foto: Wold, Ole Martin

Regjeringen dropper under streken-finansiering av forlist fregatt og regjeringskvartal

Regjeringen dropper forslaget om å bruke milliarder av kroner utenfor vanlige budsjetter for å finansiere nytt regjeringskvartal og forlist fregatt, ifølge DN.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Under streken»-forslaget var med da regjeringen la fram Granavolden-plattformen i januar.

Der ble det foreslått at et nytt regjeringsforlag og erstatningen av den forliste fregatten KNM Helge Ingstad skulle finansieres med oljepenger, utenfor handlingsregelen og oljepengebruken som settes av på statsbudsjettet.

Nå dropper regjeringen forslaget, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi har hatt diskusjoner om spørsmålet om selvassurandør og oppfølging av Granavolden-plattformen, og i arbeidet med RNB har vi sett på er hva slags alternativer vi har. Summen av svaret på dette er at vi vil opprettholde dagens ordning, siden de andre mulige modellene ikke gir oss noe særlig mergevinst, sier statsminister Erna Solberg (H).

Forslaget om «under streken»-løsningen ble ikke godt mottatt, og mange mente at en slik løsning ville bryte med norsk budsjettpraksis.