MØTTES I RETTEN: Mannens forsvarer Eva-Marie Stryker og etterforskningsleder Knut Wold utvekslet noen ord før rettsmøtet fredag.
MØTTES I RETTEN: Mannens forsvarer Eva-Marie Stryker og etterforskningsleder Knut Wold utvekslet noen ord før rettsmøtet fredag. Foto: Magnus Braaten / TV 2

Sedelighetssiktet politimann løslatt

Spesialenheten for politisaker ba fredag tingretten om å fengsle politimannen og isolere ham fra andre innsatte. Lørdag ble han løslatt.

Politimannen i 30-årene er siktet for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seksuell omgang med en mindreårig jente «i en særlig sårbar situasjon».

Fredag ettermiddag kom kjennelsen fra Oslo tingrett, som mente det ikke ville være fare for at bevis gikk til spille dersom politimannen ble løslatt.

Spesialenheten var ikke enig og anket avgjørelsen på stedet. De ba samtidig om oppsettende virkning, altså at mannen ikke ble løslatt før anken var behandlet av lagmannsretten.

Lørdag valgte Spesialenheten likevel å trekke anken.

– Det er riktig at han ble løslatt lørdag ettermiddag. Han er naturligvis veldig lettet over det, sier mannens forsvarer, advokat Eva-Marie Stryker, til TV 2.

Ba om isolasjon

Etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten mente i utgangspunktet det var nødvendig å holde politimannen isolert fra medfanger i en uke.

Årsaken var at Kripos, som bistår Spesialenheten, trengte tid for å sikre informasjonen fra mannens kontoer på sosiale medier – i hovedsak Snapchat.

Kripos har beslaglagt to mobiltelefoner og en iPad fra politimannen.

– Vi har nå fått sikret all nødvendig informasjon, og det gikk raskere enn forventet. Det er derfor ikke lenger grunnlag for å holde ham fengslet, sier etterforskningsleder Wold.

– Hvorfor ba dere i utgangspunktet om en uke i isolasjon når dere klarte å sikre informasjonen på ett døgn?

– Det gikk som sagt raskere enn forventet, sier Wold.

Brukte tjenestebil

Siktede er en mann i 30-årene fra Østlandet. Han erkjenner å ha hatt seksuell omgang med en mindreårig jente, men hevder det ikke har noe med hans virke som politimann å gjøre.

Av kjennelsen fra Oslo tingrett fremgår det likevel at han blant annet har brukt en tjenestebil i sin kontakt med jenta. Stryker ønsker ikke å kommentere hvordan mannen har forklart dette i avhør.

Lovbruddet som politimannen er siktet for, har en strafferamme på inntil seks års fengsel.