IL TEMPO EXTRA GIGANTE: Denne berg- og dalbanen, kalt «Il Tempo Extra Gigante», var årsaken til rettsstriden.
IL TEMPO EXTRA GIGANTE: Denne berg- og dalbanen, kalt «Il Tempo Extra Gigante», var årsaken til rettsstriden. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Hunderfossen vant over Caprino

Høyesterett har avvist Caprino Filmcenters anke, og Hunderfossen familiepark får dermed lov til å bruke navnet «Il Tempo Extra Gigante» på sin berg- og dalbane.

Striden om opphavsretten til «Il Tempo Gigante» er over, etter at Høyesterett torsdag kunngjorde sin beslutning om å avvise Caprino Filmcenters anke.

Det betyr at dommen fra Eidsivating lagmannsrett blir stående, og at Hunderfossen familiepark og Aukruststiftelsen vant opphavskampen.

Konflikten startet i 2014, da Hunderfossen familiepark AS, i samarbeid med Aukruststiftelsen, bygget berg- og dalbanen «Il Tempo Extra Gigante».

Caprino Filmcenter mente Hunderfossen ikke hadde rett til å bygge en slik berg- og dalbane, som hadde utseende og navnet til bilen fra «Flåklypa»-filmen.

Høyesteretts avgjørelse torsdag betyr at Caprino ikke fikk rett i sin påstand.

– Hunderfossen familiepark og Aukruststiftelsen kan konstatere at vi ikke har gjort noe galt i byggingen og driften av Il Tempo Extra Gigante, sier konsernsjef i Hunderfossen Familiepark, Per Arne Slapø til TV 2.

Han sier nyheten er svært gledelig for Hunderfossen familiepark og Aukruststiftelsen.

– Vi har de siste årene måttet forsvare oss mot mange beskyldninger, og nå er det med endelig virkning avklart at det ikke var grunnlag for søksmålet. Det er klart vi er både glade og lettet.

Slapø ser nå frem til at Hunderfossen skal fortsette sitt gode samarbeid med Aukruststiftelsen og Aukrustsenteret.

– Allerede 25.mai åpner vi en ny attraksjon i samarbeid med Aukrustsenteret, når vi åpner et testsenter basert på filmen Månelyst i Flåklypa.