Omfattende pedofilt nettverk avdekket i Finland

Finsk politi har avdekket et omfattende pedofilt nettverk, som i en årrekke har produsert og delt opptak av grove overgrep mot og mishandling av barn.

Fem finske statsborgere er siktet i saken. Én av dem regnes som selve hjernen bak nettverket, som skal ha blitt drevet mellom 2004 og 2018.

Politiet har beslaglagt over 96 terabyte med materiale, blant annet videoer som viser barn bli lemlestet eller til og med drept, melder den finske rikskringkasteren Yle.

– Etterforskningen begynte høsten 2017 da politiet mottok tips fra et utenlandsk motstykke. En del av overgrepene har blitt filmet i forbindelse med livesendinger, slik at folk altså har fulgt med live på nettet mens forbrytelsene pågikk. Flere av de finske ofrene er også med i disse livesendingene., sier etterforskningsleder Sanna Springare.

De finske ofrene var ifølge politiet mellom 6 og 15 år da ugjerningene fant sted. Etterforskningen har involvert totalt 17 ulike land, og overgrepsmateriale ble produsert både i Finland og i en rekke andre land.

– De mildeste tilfellene som skjedde her i Finland innebærer tilfeller hvor barn har blitt vist pornografisk materiale. De verste tilfellene omhandler ti timer lange voldtekter av neddopede barn, sier Springare.

(©NTB)