Mangemillionær selger utrolig luksusleilighet: – Dette er ikke for alle

På Slemdal i Oslo kan du nå få kjøpt en leilighet utenom det vanlige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dersom du skal kjøpe ny bolig og har 62 millioner kroner til rådighet, har du sjansen nå.

Det er hvert fall prisantydningen på leiligheten som mandag ble lagt ut for salg mellom Vinderen og Slemdal i Oslo.

– Dette er ikke for alle. Med alle fasilitetene har denne leiligheten en eksklusiv standard man ikke finner mange steder, sier advokat og eiendomsmegler Tom Johnsen i Sem & Johnsen Eiendomsmegling.

Egen vaskehall

De fleste kan selvfølgelig bare drømme om luksusen man får i en slik leilighet. For luksus får man virkelig.

– Leiligheten ligger på en kolle, og man har derfor utsikt alle veier. Vinduene er av museumsglass for å beskytte kunst og møbler, det er installert matheis, to gasspeiser, selvfølgelig aircondition og alle tre soverom har eget bad, sier Johnsen.

Takhøyden inne er på romslige 2,8 meter, mens den private takterrassen gir rundt 40 kvadratmeter å boltre seg på. Selve leiligheten er på 245 kvadratmeter.

Med leiligheten følger egen garasje med tre plasser. I garasjeanlegget er det også 12 gjesteplasser og egen vaskeplass for biler.

Øverst i artikkelen kan du se noen av bildene av leiligheten i Grimelundsveien 4. For å se alle bildene kan du besøke Finn-annonsen her.

Ubebodd

På samme adresse er det til sammen seks bygg med 20 leiligheter av topp standard.

– De seks toppleilighetene ble alle solgt med en gang, sier Johnsen.

Personen som nå selger sin leilighet er mangemillionær og eiendomsinvestor Christen Furuholmen. Han kjøpte leiligheten for 60 millioner i november 2018, og har siden gjort enkelte endringer.

– Han kjøpte den til eget bruk, og skulle flytte inn. Men av ulike grunner ønsker ikke ekteparet å flytte likevel, sier Johnsen.

Toppleiligheten som nå ligger ute for salg har altså vært ubebodd siden den stod ferdig.

«High end-markedet»

Administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund sier det er begrenset hvor ofte boliger i denne prisklassen legges ut for salg. Særlig i det åpne markedet.

– Det er ikke alle de dyreste objektene som selges åpent. Ofte vet selgerne hvem de skal selge til. Dette er på et nivå med få interessenter, og da er det ikke alltid objektet havner på Finn, sier Geving.

Direktøren sier prissvingningene på slike leiligheter ikke kan sammenlignes med det øvrige boligmarkedet. Interessen for så dyre objekter har en tendens til å øke når den norske økonomien går godt.

– Hvis børsene går bra over tid, ser man flere omsetninger og høyere priser i dette markedet. Men dette er uansett boliger som er vanskelig å prise. Det benyttes gjerne eiendomsmeglere som har spesialisert seg på salg av slike boliger, og som har erfaring med å finne de riktige kjøperne.

Selv om en bolig annonseres åpent, er det ikke dermed sagt at visningen er åpen for alle.

– Vi anbefaler alle å markedsføre boligen sin åpent, og det er også noe som blir mer og mer vanlig når det gjelder dyre objekter. Samtidig vet vi at mange ikke ønsker at hvem som helst kan komme på visning, av frykt for eksponering for uærlige sjeler, sier Geving.

I Grimelundsveien 4 får man kun være med på visning etter avtale med megler.