RANSAKELSE: Her bærer politiet ut beslag fra boligen til justisminister Tor Mikkel Wara på Røa i Oslo, etter at hans samboer Laila Anita Bertheussen ble siktet for å ha tent på parets bil natt til 10. mars, for å vekke mistanke om at en straffbar handling var begått, uten at den var det.
RANSAKELSE: Her bærer politiet ut beslag fra boligen til justisminister Tor Mikkel Wara på Røa i Oslo, etter at hans samboer Laila Anita Bertheussen ble siktet for å ha tent på parets bil natt til 10. mars, for å vekke mistanke om at en straffbar handling var begått, uten at den var det. Foto: Junge, Heiko

Dagbladet: Dette er PSTs bevis mot Waras samboer

Avisen skriver at Politiets sikkerhetstjenestes bevis mot Laila Anita Bertheussen utelukker andre gjerningspersoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ble justisminister Tor Mikkel Waras samboer Laila Anita Bertheussen pågrepet og siktet for å ha diktet opp en straffbar handling etter at familiens bil brant natt til 10. mars.

Boligen deres ble ransaket, etter at en dommer i Oslo tingrett hadde vurdert bevisene.

Ifølge Dagbladet er dette Politiets sikkerhetstjenestes (PST) bevis:

  • At inngangsdøren til parets bolig flere ganger skal ha vært i bevegelse. Sikkerhetsfirmaet Stanley har på vegne av politiet i Oslo montert bevegelsessensorer på døren.
  • At overvåkningskameraer plassert både på og ved parets eiendom, samt utenfor eiendommen ikke viser noe i det aktuelle tidsrommet, noe PST mener utelukker en annen gjerningsperson.
  • At et av overvåkningskameraene som sikkerhetsselskapet Stanley har montert på eiendommen til Wara/Bertheussen har vært ute av funksjon. Det er foreløpig ikke kjent hvorfor overvåkningskameraene ikke virket. Dette undersøkes nå videre av eksperter.

Lørdag sa Bertheussens forsvarer, John Christian Elden, til TV 2 at PST har forelagt dem alt materiale de har, og at det ikke foreligger noen håndfaste, konkrete bevis i saken.

– Hun er fornærmet i denne saken, som hun har vært hele tiden. Hun forstår og aksepterer at politiet har spørsmål til henne, det har hun hele tiden svart på. Ting kan virke mistenkelig, men det kan hun også forklare seg om.

– Siktelsen er basert på indisier. Den er basert på en såkalt sannsynlighetsovervekt på grunn av uklare omstendigheter. Når hun har forklart seg om dem, er det ikke sikkert det fortsatt står med samme sannsynlighetsovervekt, sa Elden til TV 2 lørdag.